spot_img
spot_img

Влада усвојила одлуку о измјени Педагошких стандарда и норматива за средње образовање

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта усвојила је на другом наставку 26. редовне сједнице Смјернице за израду нацтра одлуке о измјенама и допунама Одлуке о доношењу педагошких стандарда и норматива за средње образовање у Брчко дистрикту БиХ.

Шеф Одјељења за образовање Сенад Османовић објаснио је да је ријеч о усаглашавању подзаконских аката са Законом о образовању.

“Закон је условио да је максималан број ученика у одјељењу 29, а минималан 18, док на терену имамо ситуацију да у средњим школама код истих занимања два одјељења имају по 17 ђака који се не могу спојити у једно одјељење јер бисмо кршили закон. Измјенама педагошких стандарда биће побољшан квалитет саме наставе. У свим школама гдје имамо два или више одјељења истих занимања нпр. економски техничар, ако број ученика падне испод 18 шеф Одјељења ће, на приједлог Педагошке институције, дати дозволу да у тим случајевима број ђака буде испод 18”, истакао је Османовић.

Влада Брчко дистрикта БиХ је, разматрајући тачку дневног реда која се тиче Одлуке о задужењу Брчко дистрикта БиХ по пројекту “Лука Брчко”, усвојила закључак и оформила Радну групу која ће још једном прегледати документацију и дала одговоре на одређена питања која се тичу техничких рјешења.

За предсједника Радне групе именован је шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић, а чланови су Свјетлана Чивчић, шефица Одјељења за просторно планирање и имовинскоправне послове, Сабрија Јашаревић, шеф Одјељења за јавне послове, Един Заимовић, шеф Одјељења за јавну безбједност и Мато Лучић, директор Дирекције за финансије, а биће укључен и менаџмент “Луке Брчко”.

“Радна група имаће задужење да још једном прегледа сва техничка рјешења када је у питању комплетан пројекат ревитализације луке како би се отклониле евентуалне нејасноће које неки од чланова Владе и Скупштине о томе имају. Поједини чланови Владе су навели да не постоје грађевинске дозволе, а ја одговорно тврдим да за три пројекта постоје грађевинске дозволе, истина неке су истекле, али оне се могу обновити. Мораћемо видјети какве су примједбе за трасу која је тада направљена и постоји ли могућност да се направи нека друга траса, да ли је могуће да се то препројектује, а све у сарадњи са Евроспком банком за обнову и развој која је већ раније упозната са пројектом. Четврти пројекат за који не постоји грађевинска дозвола је пројекат око којег се неке спорне ствари рјешавају у ходу, а ријеч је о цијепању одређених парцела како би се могао покренути поступак проглашења јавног интереса и експропријације. Сазнање које имам је да се то може врло брзо ријешити”, истакао је Гудељевић.

Све одговоре на отворена питања чланови Радне групе доставиће Влади Брчко дистрикта БиХ као информацију.

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је започела и 27. редовну сједницу на којој је дала сагласност на захтјев Управног одбора ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“, Брчко дистрикт БиХ, на Одлуку о избору и именовању најуспјешнијег кандидата за директора, првог замјеника директора и другог замјеника директора ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“, Брчко дистрикт БиХ. За директора именован је Нихад Шибоњић, првог замјеника Душан Стокић и другог замјеника Борислав Ђулабић.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img