spot_img

Vlada usvojila izmjene Zakona o prostornom planiranju i građenu

Published:

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na devetoj vanrednoj sjednici Odluku o odobravanju Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju, koji će biti upućen u skupštinsku proceduru po hitnom postupku.

Svjetlana Čivčić, šefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinskopravne poslove, istakla je da je Vlada nedavno usvojila izmjene pomenutog zakona koje su se odnosile na izmjenu člana zakona koji omogućava da se produži vrijeme trajanja postojećoj prostorno-planskoj dokumentaciji.

“Danas se, pošto procedura usvajanja izmjena tog zakona nije završena i zakon nije usvojen na skupštini, ukazala potreba da se on dodatno izmijeni. Radi se o izmjeni člana 107 gdje uz zahtjev za izdavanje odobrenja za građenje za postavljanje privremenih građevina na javnim površinama, što se odnosi na kioske, ljetnje bašte, zabavne parkove, plastenike, staklenike i slično, investitor prilaže ugovor o zakupu javne površine radi postavljanja privremene građevine.

Do sada nismo imali mogućnosti da podnosioci zahtjeva, odnosno građani, kada žele da postave privremeni objekat, a na osnovu zakupa sa Kancelarijom za upravljanje javnom imovinom, pribave odobrenje za građenje ovakvih građevina”, objasnila je šefica Čivčić.

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img