spot_img
spot_img

Vlada usvojila amandmane na Budžet za 2018. godinu

Published:

spot_img

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na današnjoj 52. vanrednoj sjednici Prijedlog odluke o usvajanju amandmana na Budžet Brčko distrikta BiH za 2018. godinu, kojom je budžet uvećan za 483.000 KM, a ukupan budžet za 2018. godinu iznosi 244.464.005,80 KM.

“Potreba za intervenisanjem u budžetu uslijedila je zbog potrebe da se obezbijede nedostajuća sredstva za otklanjanje nedostataka na zgradi Policije koja bi konačno mogla biti i tehnički primljena i u funkciji do kraja godine, što je zaista neophodno”, rekao je nakon sjednice gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

On je dodao da je Vlada intervenisala i u dijelu koji se tiče obezbjeđenja sredstva za liječenje i transplantaciju bubrega za jedno lice. Javila se potreba, kako je naveo gradonačelnik, za obezbjeđivanjem dodatnih sredstava u smislu isplate naknada za članove Vlade koji su podnijeli ostavke na svoje funkcije u proteklom periodu, što je zakonska obaveza prema Zakonu o Vladi Brčko distrikta BiH, a obezbijeđena su sredstva koja nedostaju za završetak gradnje obdaništa u naseljima Ilićka i Klanac.

“Ja ću već danas uputiti zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH za ponedjeljak i nadam se da će poslanici podržati ovaj amandman naročito uzimajući u obzir okolnost da smo obezbijedili i podršku predstavnika sva tri naroda kada je u pitanju funkcionisanje zakonodavne vlasti”, istakao je gradonačelnik Milić.

Na vanrednoj sjednici primljena je k znanju Informacija Javnog preduzeća “Putevi Brčko” u vezi sa Prijedlogom odluke o davanju saglasnosti na aneks br. 1 ugovora o izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Brčkog.

Gradonačelnik je objasnio da je rok za izgradnju obilaznice prošao te da se javila potreba da se kroz aneks ugovora definišu novi rokovi za dovršetak ovog kapitalnog projekta.

“Vlada nema ingerencije za davanje saglasnosti na aneks ugovora, ali smo prodiskutovali o toj temi i ovu informaciju ćemo, takođe, po hitnom postupku uputiti Skupštini na izjašnjenje”, zaključio je gradonačelnik.

Vlada Brčko distrikta BiH danas je okončala i 43. redovnu sjednicu na kojoj je usvojen Pravilnik o postupku izdavanja bezbjednosnog odobrenja ili akreditacije sistema informaciono-komunikacionih tehnologija za rukovanje tajnim podacima. Usvojene su Smjernice za izradu pravilnika o akreditaciji i licenciranju visokoškolskih ustanova sa područja distrikta Brčko. Na današnjoj redovnoj sjednici, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, usvojene su odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija JZU “Zdravstveni centar Brčko”, Brčko distrikt BiH za period od 1. 4. do 30. 6. 2018. godine kao i Programa utroška sredstava za dodjelu subvencija Fondu zdravstvenog osiguranja za isti period.

Usvojeni su i akcioni planovi nastali na osnovu izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za javnu bezbjednost i Kancelarije gradonačelnika za 2017. godinu po preporukama Kancelarije za reviziju javne uprave i institucija Brčko distrikta BiH.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je i sljedeće odluke:

Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju Komisije za priznavanja dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja; Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika Brčko distrikta BiH za člana Upravnog odbora projekta “Doprinos sprovođenju CITES konvencije u BiH”; Odluku o izmjeni Odluke o usvajanju Pedagoških standarda i normativa za srednje obrazovanje u Brčko distriktu BiH kao i Odluku o proširenom pravu u socijalnoj zaštiti/pomoć za uslugu personalne asistencije.

Članovi Vlade dali su saglasnost na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade Disciplinskoj komisiji u organima javne uprave Brčko distrikta BiH za učešće u radu van radnog vremena te primili k znanju Informaciju o sticanju nepokretnosti uz naknadu označene kao parcela broj 4436/19, KO Brčko 4.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img