spot_img

Vlada počela sa usvajanjem amandmana na Prijedlog budžeta

Published:

spot_img

Na 13. vanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta BiH usvojeno je oko 1.400 amandmana gradonačelnika i skupštinske Komisije za budžet na Prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu.

“Pretpostavka je da ćemo u toku dana dobiti još oko 100 amandmana i očekuje se da će Vlada svoj dio posla u vezi sa razmatranjem i usvajanjem amandmana završiti tokom sutrašnjeg dana, te da će u skupštinsku proceduru uputiti i Nacrt zakona o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu, koji redovno prati budžet”, istakao je gradonačelnik Siniša Milić nakon vanredne sjednice koja će biti nastavljena sutra.

On je dodao da se usvojeni amandmani odnose na 8 miliona konvertibilnih maraka ušteda koje su napravljene na pozicijama plata i materijalnih troškova, a koje su uglavnom raspoređene na kapitalne izdatke prema prijedlogu političkih partija i na grantove.

Gradonačelnik Siniša Milić je najavio da će se na dnevnom redu naredne redovne sjednice Vlade naći i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o budžetu Brčko distrikta BiH, čijim bi se usvajanjem ograničilo privremeno finansiranje na 31. mart.

“Izmjenom ovog zakona vratićemo proceduru usvajanja budžeta u okvire koji su primjereni jer je budžet osnovni finansijski akt Brčko distrikta BiH i njegovo kasno usvajanje, kao što je slučaj i s ovim, stvara ogromne probleme i u funkcionisanju i administracije ali i ukupnog života građana. Nadam se da ćemo dobiti podršku članova Vlade i Skupštine da ponovo privremeno finansiranje ograničimo na 31. mart jer je to jedini način da proces donošenja budžeta učinimo efikasnijim i da nam se ovakve situacije u vezi sa donošenjem budžeta ne ponavljaju”, zaključio je gradonačelnik Milić.

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img