Vlada počela sa usvajanjem amandmana na Prijedlog budžeta

Na 13. vanrednoj sjednici Vlade Brčko distrikta BiH usvojeno je oko 1.400 amandmana gradonačelnika i skupštinske Komisije za budžet na Prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu.

“Pretpostavka je da ćemo u toku dana dobiti još oko 100 amandmana i očekuje se da će Vlada svoj dio posla u vezi sa razmatranjem i usvajanjem amandmana završiti tokom sutrašnjeg dana, te da će u skupštinsku proceduru uputiti i Nacrt zakona o izvršenju budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu, koji redovno prati budžet”, istakao je gradonačelnik Siniša Milić nakon vanredne sjednice koja će biti nastavljena sutra.

- Reklama -

On je dodao da se usvojeni amandmani odnose na 8 miliona konvertibilnih maraka ušteda koje su napravljene na pozicijama plata i materijalnih troškova, a koje su uglavnom raspoređene na kapitalne izdatke prema prijedlogu političkih partija i na grantove.

Gradonačelnik Siniša Milić je najavio da će se na dnevnom redu naredne redovne sjednice Vlade naći i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o budžetu Brčko distrikta BiH, čijim bi se usvajanjem ograničilo privremeno finansiranje na 31. mart.

“Izmjenom ovog zakona vratićemo proceduru usvajanja budžeta u okvire koji su primjereni jer je budžet osnovni finansijski akt Brčko distrikta BiH i njegovo kasno usvajanje, kao što je slučaj i s ovim, stvara ogromne probleme i u funkcionisanju i administracije ali i ukupnog života građana. Nadam se da ćemo dobiti podršku članova Vlade i Skupštine da ponovo privremeno finansiranje ograničimo na 31. mart jer je to jedini način da proces donošenja budžeta učinimo efikasnijim i da nam se ovakve situacije u vezi sa donošenjem budžeta ne ponavljaju”, zaključio je gradonačelnik Milić.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime