spot_img
spot_img

Влада: Одобрена средства за спорт и културу, помоћ поплављеним подручјима

spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на 3. редовној сједници усвојила је Приједлог одлуке о додјели средстава донација Одјељења за привредни развој, спорт и културу као и Смјернице за израду нацрта одлуке о начину расподјеле средстава за додјелу донација мјесним заједницама на подручју Дистрикта.

Влада је усвојила и Приједлог одлуке о измјени Одлуке о утврђивању система хоризонталне координације Брчко дистрикта БиХ у процесу европских интеграција, Приједлог одлуке о измјенама и допуни Одлуке о именовању представника Дистрикта у радна тијела у оквиру механизма координације у процесу европских интеграција и Приједлог одлуке о одобравању нацрта средњорочних макроекономских пројекција и фискалне политике Дистрикта за период од 2024. до 2026. године.

Чланови Владе разматрали су и Извјештај о раду Завода за запошљавање Брчко дистрикта БиХ за 2022. годину, Извјештај о реализацији програма субвенционисања дијела камата за кредите предузећима, предузетницима и носиоцима пољопривредних газдинстава на подручју Дистрикта за 2020. годину, Извјештај о стању у области трговине људима и о имплементацији Акционог плана за спровођење стратегије за борбу против трговине људима за период од 2020. до 2023. године на подручју Дистрикта као и Информацију с приједлогом закључка у вези с приједлогом кандидата за члана стручног Вијећа агенције за лијекове и медицинска средства БиХ у име Брчко дистрикта БиХ.

Влада Дистрикта данас је окончала и 3. ванредну сједницу на којој је одобрила Одлуку о коришћењу средстава резерве у сврху помоћи поплављеним подручјима у укупном износу од 90.000,00 КМ. По 30.000,00 КМ добит ће Град Бихаћ, Општина Челић и Општина Костајница.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img