spot_img
spot_img

Влада Дистрикта окончала 62. редовну сједницу

spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине данас је окончала 62. редовну сједницу одобривши Смјернице за израду нацрта закона о рачуноводству и ревизији Брчко дистрикта БиХ на приједлог Дирекције за финансије Дистрикта.

Како је у нацрту наведено, смјернице се, између осталог, односе на регулисање система рачуноводства и књиговодства, надзора над пословима рачуноводства, Савјета за рачуноводство и ревизију те надзора над радом овлаштених ревизора и предузећа овлаштених за ревизију.

На приједлог Одјељења за комуналне послове усвојен је Приједлог одлуке о одобравању програма утрошка средстава за додјелу капиталних донација ЈП „Комунално Брчко“ д.о.о. Брчко дистрикт БиХ и то за реконструкцију водоводног цјевовода у дијелу улице Болничка до дијела МЗ Мераје, за изградњу водоводног цјевовода у дијелу улице Суљагића Сокак до дијела МЗ Бродуша, као и за санацију водоводне мреже у МЗ Бијела.

Влада је уједно усвојила приједлоге Одјељења за образовање везаних за Одлуку о критеријима и начину додјеле донација – стипендија редовним студентима првог и другог циклуса студија с подручја Дистрикта и Одлуку о висини и броју стипендија које се додјељују редовним студентима првог и другог циклуса студија за период од 1. 1. 2022. до 31. 7. 2022. године.

На сједници је усвојена Одлука о одобравању текућег трансфера и Програм утрошка средстава за самозапошљавање у пољопривреди на подручју Брчко дистрикта БиХ на приједлог Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду. Висина средстава у сврху доприноса развоју пољопривреде кроз стварање услова за самозапошљавање и подизање предузетничког духа у области пољопривреде на подручју Дистрикта износи 500.000,00 КМ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img