spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta traži rješenja za zahtjeve radnika u zdravstvu

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vlada Brčko distrikta vrlo ozbiljno je razmatrala zahtjeve zaposlenika Javne zdravstvene ustanove „ Zdravstveni centar Brčko“ i njihove stavove iznesenih tokom najave i trajanja kako štrajka upozorenja tako i generalnog štrajka, saopšteno je danas iz brčanske Vlade.

Uvažavajući svu složenost novonastale situacije, Vlada Distrikta je oformila pregovarački tim koji je s dužnim poštovanjem saslušao zahtjeve štrajkačkog odbora o kojima je nekoliko puta razgovarano na najvišem nivou.

Svjesna složenosti uslova u kojima rade radnici u zdravstvu, Vlada Brčko distrikta je prihvatila na razmatranje katalog zahtjeva štrajkačkog odbora u cilju iznalaženja rješenja za sve zaposlenike u brčanskom zdravstvu, u skladu sa zakonskim propisima i mogućnostima budžeta.

Sudeći po činjenici da su se zaposlenici Zdravstvenog centra „Bijela“, koji su inicirali štrajk, u punom kapacitetu vratili ispunjavanju radnih obaveza, očekujemo da njihov primjer slijede i ostali zaposlenici u brčanskom zdravstvu, kažu iz Vlade.

Vlada će, u skladu sa izrečenim stavovima na posljednjoj sjednici ovog organa, kojoj su pristustvovali i predstavnici štrajkačkog odbora, nastaviti da radi na pronalaženju rješenja kako bi se ispunili zahtjevi uvažavajući zakonske okvire.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img