wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Vlada Brčko distrikta traži rješenja za zahtjeve radnika u zdravstvu - nula49.com
spot_img

Vlada Brčko distrikta traži rješenja za zahtjeve radnika u zdravstvu

Published:

spot_img

Vlada Brčko distrikta vrlo ozbiljno je razmatrala zahtjeve zaposlenika Javne zdravstvene ustanove „ Zdravstveni centar Brčko“ i njihove stavove iznesenih tokom najave i trajanja kako štrajka upozorenja tako i generalnog štrajka, saopšteno je danas iz brčanske Vlade.

Uvažavajući svu složenost novonastale situacije, Vlada Distrikta je oformila pregovarački tim koji je s dužnim poštovanjem saslušao zahtjeve štrajkačkog odbora o kojima je nekoliko puta razgovarano na najvišem nivou.

Svjesna složenosti uslova u kojima rade radnici u zdravstvu, Vlada Brčko distrikta je prihvatila na razmatranje katalog zahtjeva štrajkačkog odbora u cilju iznalaženja rješenja za sve zaposlenike u brčanskom zdravstvu, u skladu sa zakonskim propisima i mogućnostima budžeta.

Sudeći po činjenici da su se zaposlenici Zdravstvenog centra „Bijela“, koji su inicirali štrajk, u punom kapacitetu vratili ispunjavanju radnih obaveza, očekujemo da njihov primjer slijede i ostali zaposlenici u brčanskom zdravstvu, kažu iz Vlade.

Vlada će, u skladu sa izrečenim stavovima na posljednjoj sjednici ovog organa, kojoj su pristustvovali i predstavnici štrajkačkog odbora, nastaviti da radi na pronalaženju rješenja kako bi se ispunili zahtjevi uvažavajući zakonske okvire.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img