spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта одобрила Ребаланс за 2023. годину

spot_img
spot_img
spot_img

Поводом Приједлога о измјени Буџета Брчко дистрикта Босне и Херцеговине за 2023. годину, Влада Брчко дистрикта данас је одржала ванредну сједницу на којој је измјена одобрена.

Измјенама Буџета Брчко дистрикта БиХ за 2023. годину, буџет је увећан за 40.576.539,85 КМ од чега се на увећање прихода односи 5.062.997,49 КМ, а на увећање финансирања 35.513.542,36 КМ, тако да Буџет Брчко дистрикта БиХ за 2023. годину, уз ове измјене, износи 322.930.300,84 КМ.

По окончању ванредне сједнице, Влада је окончала и 6. редовну сједницу усвајањем приједлога Одјељења за образовање који се тиче Правилника о запошљавању у образовним институцијама у Брчко дистрикту БиХ.

Овим правилником регулишу се основ, услови и процедуре запошљавања директора, помоћника директора, наставника, стручних сарадника, сарадника у настави, спољних сарадника, асистената у настави, васпитача и медицинских сестара, као и приправника у образовним институцијама Дистрикта, као и састав и рад Одбора, односно Комисије за запошљавање у образовним институцијама Дистрикта.

Влада Дистрикта данас је започела и 7. редовну сједницу. На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге одобрене су Смјернице за израду Правилника о поступку интерног пријављивања корупције и поступања са пријавама у Одјељењу за здравство и остале услуге.

На приједлог Одјељења за стручне и административне послове усвојена је Одлука о одобравању донације и усвајању Програма утрошка средстава Црвеном крсту/крижу Брчко дистрикта БиХ за 2023. годину, и то у сврху помоћи друштву ради извршавања његових задатака у износу од 50.000,00 КМ и у сврху редовног рада у износу од 40.000,00 КМ.

Такођер, на приједлог истог Одјељења, Влада је одобрила Смјернице за израду приједлога одлуке о утврђивању критеријума за подршку програмима и пројектима и начин управљања Фондом за националне мањине.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img