spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Три кривична дјела, дрско понашање и туча

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам прегледом значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су три догађаја са обиљежјима кривичних дјела из области имовинске природе и то “Тешке крађе” из члана 281. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У извјештајном периоду забиљежена су три нарушавања јавног реда и мира када је једно лице лишено слободе због почињених прекршаја из чланова 4. „Дрско понашање” и 8. „Ометање вршења службених послова и задатака”, док су за два лица издати прекршајни налози, првом због почињених прекршаја из члана 5. „Учествовање у тучи и изазивање туче” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ и другом лицу због почињеног прекршаја из члана 4. став (1) кажњиво по члану 85. став (1), тачка 1, а у вези са чланом 85. Став (3) Закона о спречавању и сузбијању злоупотреба опојних дрога БиХ („Службени гласник БиХ” 8/06).

САОБРАЋАЈ:

– У извјештајном периоду догодиле су се три саобраћајне незгоде.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно осам возача и возила. Од тога четири возача који су возилима управљали под дејством алкохола и четири који су возилима управљали прије стицања права на управљање.

ОСТАЛО:

– Полицијски службеници су дана 23.07.2023. године у временском периоду од 19.00 до 24.00 сати поступали по Плану обезбјеђења концерта који се одржавао на полигону за обуку возача, а исти је протекао безбједно.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img