spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Tri krivična djela, drsko ponašanje i tuča

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregledom značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja sa obilježjima krivičnih djela iz oblasti imovinske prirode i to “Teške krađe” iz člana 281. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira kada je jedno lice lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz članova 4. „Drsko ponašanje” i 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”, dok su za dva lica izdati prekršajni nalozi, prvom zbog počinjenih prekršaja iz člana 5. „Učestvovanje u tuči i izazivanje tuče” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH i drugom licu zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. stav (1) kažnjivo po članu 85. stav (1), tačka 1, a u vezi sa članom 85. Stav (3) Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotreba opojnih droga BiH („Službeni glasnik BiH” 8/06).

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno osam vozača i vozila. Od toga četiri vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola i četiri koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje.

OSTALO:

– Policijski službenici su dana 23.07.2023. godine u vremenskom periodu od 19.00 do 24.00 sati postupali po Planu obezbjeđenja koncerta koji se održavao na poligonu za obuku vozača, a isti je protekao bezbjedno.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img