spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Превара и крађе, дрско понашање и вожње под дејством алкохола

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су три догађаја са обиљежјима кривичних дјела и то “Превара” из члана 288. став (1), затим “Крађа” из члана 280. став (1) и “Тешка крађа” из члана 281. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– Током извјештајног периода једном лицу је издат прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

– У извјештајном периоду догодила се једна саобраћајна незгода која се догодила дана 14.10.2023. године када је Полицији у 02.48 сати пријављено да је дошло до саобраћајне незгоде у улици Мостарска на паркинг простору испред једног Тржног центра. Одмах након пријаве полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су изашли на лице мјеста и предузели све мјере и радње из своје надлежности, те утврдили да је у саобраћајној незгоди учествовао возач моторног возила марке „Опел Зафира” лице иницијала Ћ.С. рођен 1966. године из Брчког, а који је возилом остварио контакт са лицем С.Ш. рођен 1986. године из Брчког који је стајао испред возила. Извршеним алкотестирањем возача наведеног моторног возила утврђено је да исти има 2,10 грама по килограму алкохола у крви, док је код лица С.Ш. утврђено да у крви има 2,38 грама по килограму алкохола у крви. На лицу мјеста извршен је увиђај, а возач моторног возила Ћ.С. је лишен слободе због вожње моторног возила под дејством алкохола већем од два грама по килограму.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 29 возача и возила. Од тога 20 возача који су возилима управљали под дејством алкохола од којих је један возилом управљао након истека важности потврде о регистрацији, једног који је управљао возилом са нерегистрованом полуприколицом, два који су управљали нерегистрованим возилима, једног јер је управљао возилом након истека важности потврде о регистрацији, једног јер је возилом управљао без потврде о познавању прописа, два који су управљали преоптерећеним возилима и два јер управљали возилима уз непрописно обиљежен терет.

ОСТАЛО:

– Дана 15.10.2023. године у 23.30 сати полицијски службеници су у мјесту Брка из саобраћаја искључили возача моторног возила марке “Ауди А6” лице иницијала Х.Т. рођеног 1987. године из Брчког, који је возилом управљао под дејством алкохола у организму у концентрацији од 1,33 грама по килограму, а истовремено је утврђено да је за возило истекла важност потврде о регистрацији. Провјером у регистру утврђено је да по основу неплаћених новчаних казни наведено лице има дуг у износу од 3.525,70 конвертибилних марака, те му је због основа сумње да ће наставити са вршењем истих, а у складу са чланом 20. ставови (1) и (2) Закона о прекршајима Брчко дистрикта БиХ, привремено одузето моторно возило и депоновано у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ.

– Дана 15.10.2023. године у 21.55 сати полицијски службеници су током редовних послова и задатака извршили контролу лица иницијала Ј.Ј. рођеном 1979. године из Брчког, код којег је пронађена биљна материја за коју је након одузимања прелиминарним вјештачењем утврђено да је ријеч о опојној дроги “Марихуана” бруто масе 1,834 грама. Против поменутог лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја “Посједовање наркотичких средстава” из члана 4. став (1), а кажњиво по члану 85. став (1) , тачка 1. и у вези са чланом 85. став (3) Закона о спречавању и сузбијању злоупотребе опојних дрога Босне и Херцеговине („Службени гласник БиХ” 8/06).

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img