spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Оружје, дрско понашање и саобраћајне незгоде

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

У наведеном временском периоду на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежено је једно кривично дјело дана 07.10.2022.године када је у 15:00 сати лишено слободе лице иницијала С.П. рођен 1943. године у Штрепцима, гдје је и настањен због основа сумње да је починио наведено кривично дјело ”Неовлаштена набавка, држање или продаја оружја или битних дијелова за оружје” из члана 65. став 1. Закона о оружју и муницији Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

У наведеном временском периоду забиљежено је једно нарушавање јавног реда и мира од 07.10.2022. године, те је једном лицу издат прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 4. ”Дрско понашање” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

Забиљежена је једна пријава гласне музике у једном угоститељском објекту, те су одговорном лицу и извођачу музичких садржаја уживо издати прекршајни налози због почињеног прекршаја из члана 23. ”Ремећење мира” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

Током наведеног периода забиљежене су три саобраћајне незгоде и то:

– дана 09.10. 2022. године око 14:05 сати у ул.Мостарска усљед које је причињена материјална штета на возилу ”Ауди Q5” и мотоциклу ”Сузуки”, док је лаке тјелесне повреде задобио возач мотоцикла.

– дана 09.10.2022. године око 14:30 сати у мјесту Маоча усљед које је причињена материјална штета на моторним возилима марке ”Шкода Фелиција”, Голф” и ”БМW”, лаке тјелесне повреде задобио је сувозач у моторном возилу ”БМW”, а тешке тјелесне повреде возач моторног возила ”Шкода Фелиција”. О наведеној саобраћајној незгоди упознат је дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

– дана 09.10.2022. године око 02:10 сати на Булевару мира усљед које је причињена материјална штета на возилима марке ”Пасат’;

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 36 возача и возила. Од тога 24 возача је искључено због управљања моторним возилима под дејством алкохола, два возача мопеда који нису посједовали потврду о познавању прописа из области саобраћаја, један возач јер је возилом управљао прије стицања права на управљање, три возила због истека потврде о регистрацији, два технички неисправна возила, три возила због претовара и једно нерегистровано возило.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img