spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Насиље у породици, због дуга од 2.400 КМ одузет Ауди

spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам преглед безбједносних догађаја​ који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежена су три кривична дјела.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У наведеном временском периоду није било ни догађаја нарушавања јавног реда и мира.

– Издвајамо догађаје, први од дана 27.11.2022. године када је једно лице лишено слободе због почињеног прекршаја из члана 5. Закона о заштити од насиља у породици Брчко дистрикта БиХ.

И други од дана 27.11.2022. године када су полицијски службеници провођењем редвних превентивних активности на одржавању јавног реда и мира уручили 13 прекршајних налога због почињеног прекршаја из члана 34. „Пропуштање дужног старања према малољетницима” из Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода није било забиљежених саобраћајних незгода.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 26 возача и возило. Од тога 17 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, три који су управљали возилима прије стицања права на управљање, једног јер је управљао возилом у вријеме трајања забране, четири који су управљали возилима након истека важности потврде о регистрацији и једног који је управљао возилом без регистарских ознака.

ОСТАЛО:

-Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су дана 25.11.2022. године у 22.55 сати у улици Др. Мехмеда Спахе током редовних послова и задатака извршили контролу возача моторног возила марке “Ауди” којим је управљао А.Д. из Брчког. Након извршених провјера утврђено је да је наведено лице вишеструки повратник у вршењу прекршаја из области саобраћаја, те да по основу неплаћених казни има дуговање у износу од 2.395 конвертибилних марака, те му је због основа сумње да ће наставити са вршењем прекршаја, привремено одузето возило и депоновано у депозит Полиције Брчко дистрикта БиХ. Против наведеног лица ће Основном суду Брчко дистрикта БиХ бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка.

 

Стручни референт за односе с јавношћу-портпарол
Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img