Vikend u Brčkom: Krađa, drsko ponašanje i tuča - nula49.com
spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Krađa, drsko ponašanje i tuča

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela i to “Krađa” iz člana 280. stav (1) i “Skidanje ili povreda službenog pečata ili oznaka” iz člana 360. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH .

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira tokom kojih je lice inicijala H.H. rođen 1990 godine iz Brčkog lišeno slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” i člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka”, dok su za dva lica uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 5. “Učestvovanje u tuči i izazivanje tuče” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 17 vozača i vozila. Od toga pet vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog vozača koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, jednog jer je upravljao neregistrovanim motociklom, jednog jer je upravljao vozilom iako u vozačkoj nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju, dva vozača koji su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog jer je upravljao preopterećenim vozilom, jednog koji je upravljao tehnički neispravnim vozilom, jednog zbog upravljanja vozilom bez registarskih oznaka, tri vozača jer su upravljali vozilima sa nepravilno smještenim teretom i jednog zbog prevoza tereta u rasutom stanju koji nije prekriven, kako bi spriječio rasipanje po putu.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img