spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Једно кривично дјело, бизарна саобраћајна незгода

spot_img
spot_img

И овог понедељка вам, у сарадњи са Полицијом Брчко дистрикта, доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области кирминалитета забиљежено је једно кривично дјело “Неовлаштено држање оружја или експлозивних твари” из члана 365. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, а због основа сумње да је починио исто слободе је лишен М.Т. рођен 1990. године из Брчког, који је због тог, али и других кривичних дјела за која се сумњичи, уз Извјештај предат Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У наведеном временском периоду није било забиљежених догађаја нарушавања јавног реда и мира.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода забиљежена је једна саобраћајна незгода.

– Издвајамо догађај од дана 30.09.2022.године око 14.30 сати када је Полицији пријављено да је у улици Булевар мира на раскрсници »Сквер« дошло до оштећења металне конструкције на којој су постављени саобраћајни знакови, путокази и свијетлећи саобраћајни знакови (семафори) и видео надзор. Одмах након пријаве полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су изашли на лице мјеста гдје су затекли теретно моторно возило марке »Мерцедес«, док су радници Јавног предузећа Путеви изашли на лице мјеста ради санирања настале штете.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 18 возача и возила. Од тога девет возача је искључено због управљања моторним возилима под дејством алкохола, три возача који су управљали возилима прије стицања права на управљање, један возач који је управљао нерегистрованим возилом, два јер су управљали возилима након истека важности потврде о регистрацији, један који је управљао возилом без потврде о познавању прописа, један возач јер је непрописно превозио терет и један који је управљао возилом са необезбијеђеним теретом.

ОСТАЛО:

– У извјештајном периоду Полиција Брчко дистрикта БиХ је са аспекта безбједности, предузимала активности на осигурању несметаног провођења општих избора у БиХ 2022. године, те је у складу са Изборним законом БиХ осигуравала бирачки материјал у ноћи прије отварања бирачких мјеста на локацијама истих, што је протекло без проблема. Током изборног дана Полиција је запримила укупно 18 пријава у вези са ометањем или кршењем изборног процеса чије је наводе провјеравала, а о истим је информисала Изборну комисију Брчко дистрикта БиХ и Оперативни штаб “Општи избори 2022” са сједиштем у Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ.

Такође након затварања бирачких мјеста Полиција је извршила обезбјеђење превоза бирачког материјала од бирачких мјеста до уручења истог Изборној комисији од стране бирачких одбора.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img