spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Dva krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari’’ iz člana 287. stav 1., kao i krivično djelo ‘’Laka tjelesna povreda” iz člana 170. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, o kojem smo javnost informisali Saopštenjem od 20.08.2023. godine.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira u kojima su lica inicijala M.J., rođen 1969. godine iz Brčkog i N.D., rođen 1998. godine iz Brčkog lišeni slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. ”Drsko ponašanje” i člana 8. ”Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, dok će Osnovnom sudu Brčko biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica inicijala D.T, rođen 1997. godine iz Brčkog zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. stav 1, kažnjivo po članu 85. stav 1. tačke 1., a u vezi sa članom 85. stav 3. Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotreba opojnih droga BiH.

SAOBRAĆAJ:

Tokom navedenog perioda zabilježeno je pet saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom u kojim je sedam lica zadobilo lake tjelesne povrede.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 13 vozača i vozila. Od toga devet vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, jedan vozač koji nije posjedovao potvrdu o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja, jedan vozač koji je upravljalo vozilom iako u vozačkoj dozvoli nema naznačenu odgovarajuću kategoriju, jedno vozilo zbog isteka registracije, te jedan vozač koji je upravljao vozilom, a utvrđeno je da ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom ‘’B’’ kategorije.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img