spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Два кривична дјела, два нарушавања јавног реда и мира

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области криминалитета забиљежено је кривично дјело “Оштећење туђе ствари’’ из члана 287. став 1., као и кривично дјело ‘’Лака тјелесна повреда” из члана 170. став 1. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, о којем смо јавност информисали Саопштењем од 20.08.2023. године.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

У извјештајном периоду забиљежена су два догађаја нарушавања јавног реда и мира у којима су лица иницијала М.Ј., рођен 1969. године из Брчког и Н.Д., рођен 1998. године из Брчког лишени слободе због почињених прекршаја из члана 4. ”Дрско понашање” и члана 8. ”Ометање вршења службених послова и задатака” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, док ће Основном суду Брчко бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка против лица иницијала Д.Т, рођен 1997. године из Брчког због почињеног прекршаја из члана 4. став 1, кажњиво по члану 85. став 1. тачке 1., а у вези са чланом 85. став 3. Закона о спречавању и сузбијању злоупотреба опојних дрога БиХ.

САОБРАЋАЈ:

Током наведеног периода забиљежено је пет саобраћајних незгода са материјалном штетом у којим је седам лица задобило лаке тјелесне повреде.

Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 13 возача и возила. Од тога девет возача је искључено због управљања моторним возилима под дејством алкохола, један возач који није посједовао потврду о познавању прописа из области саобраћаја, један возач који је управљало возилом иако у возачкој дозволи нема назначену одговарајућу категорију, једно возило због истека регистрације, те један возач који је управљао возилом, а утврђено је да има изречену заштитну мјеру забране управљања моторним возилом ‘’Б’’ категорије.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img