spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Četiri narušavanja javnog reda i mira, tri saobraćajne nezgode

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH nije bilo zabilježenih događaja sa obilježjima krivičnih djela.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježena su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira tokom kojih su jednom licu izdati prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja „Posjedovanje narokotičkih sredstava” iz člana 4. stav (1), kažnjivo po članu 85. stav (1), tačka 1., a u vezi sa članom 85. stav (3) Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH („Službeni glasnik BiH” 8/06) kao i prekršaja iz člana 8. „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru. U okviru preostala tri događaja za tri lica izdati su prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

– Izdvajamo saobraćajnu nezgodu koja se dogodila dana 10.09.2023. godine u 19.20 sati kada je Policiji prijavljeno da se u mjestu Vitanovići, kod benzinske pumpe dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila i autobus koji je prevozio igrače Nogometnog kluba “Čelik Zenica” nakon odigrane nogometne utakmice u Gornjem Rahiću. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovala dva motorna vozila marki “Audi 80” i “VW Tuaran” i autobus marke “MAN” koji je prevozio igrače. Na licu mjesta izvršen je uviđaj pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH i utvrđeno da je na putničkim motornim vozilima i autobusu nastupila materijalna šteta, te da nema povrijeđenih lica, a da je istu uzrokovao vozač motornog vozila marke “Audi 80” inicijala R.J. rođen 1993. godine iz Brčkog, koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje i pod uticajem alkohola. Saobraćaj na regionalnom putu R460 je zbog vršenja uviđaja bio obustavljen u vremenu od 19.20 do 20.40 sati i preusmjeravan alternativnim pravcima.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 19 vozača i vozila. Od toga devet vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jednog koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje i nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, dva koji su upravljali vozilima u vrijeme trajanja zabrane, jednog koji je upravljao vozilom sa neregistrovanom poluprikolicom, dva koji su upravljali neregistrovanim vozilima, tri vozača koji su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i jednog koji je vozilom upravljao bez potvrde o poznavanju propisa.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img