spot_img
spot_img

Vikend u Brčkom: Akcija “Štit II”, tri krivična djela i drsko ponašanje

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja sa obilježjima krivičnih djela i to “Oštećenje tuđe stvari” iz člana 287. stav (1), zatim “Teška krađa” iz člana 281. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH i policijska akcija kodnog naziva “ŠTIT II” provedena po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH radi dokazivanja da je više osumnjičenih lica počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, o čemu je dana 29.07.2023. godine izdato saopštenje za javnost.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira kada je jednom licu zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. „Drsko ponašanje” Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, izdat prekršajni nalog

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 10 vozača i vozila. Od toga tri vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, jedan koji je vozilom upravljao u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, jedan koji je upravljao neregistrovanim vozilom, dva koji su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jedan jer je upravljao vozilom bez potvrde o poznavanju propisa, jedan koji je upravljao vozilom sa nepropisno obilježenim teretom i jedan zbog nepropisno smještenog tereta.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img