spot_img
spot_img

Викенд у Брчком: Акција “Штит II”, три кривична дјела и дрско понашање

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка доносимо вам преглед значајних сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У наведеном периоду на простору Брчко дистрикта БиХ забиљежена су три догађаја са обиљежјима кривичних дјела и то “Оштећење туђе ствари” из члана 287. став (1), затим “Тешка крађа” из члана 281. став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ и полицијска акција кодног назива “ШТИТ II” проведена по наредби Основног суда и под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ ради доказивања да је више осумњичених лица починило кривично дјело “Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога” из члана 232. став (2) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, о чему је дана 29.07.2023. године издато саопштење за јавност.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У извјештајном периоду забиљежено је једно нарушавање јавног реда и мира када је једном лицу због почињеног прекршаја из члана 4. „Дрско понашање” Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ, издат прекршајни налог

САОБРАЋАЈ:

– У извјештајном периоду догодиле су се три саобраћајне незгоде.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 10 возача и возила. Од тога три возача који су возилима управљали под дејством алкохола, један који је возилом управљао у вријеме трајања забране управљања, један који је управљао нерегистрованим возилом, два који су управљали возилима након истека важности потврде о регистрацији, један јер је управљао возилом без потврде о познавању прописа, један који је управљао возилом са непрописно обиљеженим теретом и један због непрописно смјештеног терета.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img