spot_img
spot_img

Vidovdanska trka ocjenjena sa pet zvjezdica

spot_img
spot_img

Evropska atletska federacija i ove godine je Vidovdansku trku ocijenila sa pet zvjezdica. Tim povodom, predsjednik Upravnog odbora Vidovdanske trke uputio je pismo gradonačelniku Brčko distrikta, gospodinu Siniši Miliću. Pismo prenosimo u cjelosti:

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavijestimo da je Evropska atletska federacija (EAA) Vidovdanskoj trci, nakon jednoipomjesečne detaljne supervizije, i ove godine dodijelila najviše priznanje za ispunjenost standarda u organizaciji velikog atletskog takmičenja.

Vidovdanska trka je dobila maksimalnih pet zvjezdica kvaliteta za sveukupnu ispunjenost standarda i kvalitet organizacije takmičenja, a što je ujedno i veliko priznanje gradu Brčkom, svim njegovim službama – od policije, zdravstva, komunalnog i službi za održavanje puteva.

Ranije je Svjetska atletska federacija (IAAF) za kvalitet takmičenja Vidovdanskoj trci dodijelila Bronze label po čemu smo jedini koji je ikada to dobio sa prostora bivše Jugoslavije i cijele Jugoistočne Evrope.

Kompletiranjem ova dva priznanja grad Brčko i Vidovdanska trka su učvršćeni na svjetskim i evropskim sportskim mapama na najvišoj poziciji, što daje dovoljno prostora i mogućnosti za dodatnu afirmaciju Grada i njegove privrede, a atletskom i sveukupnom sportu Bosne i Hercegovine jasnu referensu da je i na ovom prostoru uz maksimalan, odgovoran, predan i profesionalan odnos organizatora i svih institucija grada moguće napraviti sportski događaj od globalnog značaja.

U ime Organizacionog tima Vidovdanske trke želimo da Vladi Distrikta i svim gradskim institucijama koje su dio ovog projekta prenesete čestitke na ovom velikom priznanju i da sa ponosom svagdje ističete rezultat koga smo zajedno godinama stvarali.

 

 

 

(agencije/nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img