Uz povoljno vrijeme, radovi na Bulevaru mira gotovi za deset dana

Osam mjeseci nakon početka radova na proširenju Bulevara mira u Brčkom, obavljaju se završne aktivnosti na ovom projektu, tako da bi uprkos obilnim i svakodnevnim kišnim padavinama sve moglo biti završeno u narednih desetak dana.

Ukoliko se vremenske prilike poboljšaju svi radovi na proširenju Bulevara mira u Brčkom biće okončani u narednih deset dana, potvrdio je to danas za Radio Brčko Dragan Peštić, koordinator nadzornog tima Odjeljenja za javne poslove u brčanskoj Vladi.

“U toku su radovi na pružnom prelazu od raskrsnice Kuglana prema Srpskoj Varoši i taj dio će biti asfaltiran sutra ili u subotu a nakon toga nam trebaju tri dana bez padavina kako bi smo postavili završni habajući sloj asfalta na cjelokupnoj trasi”, istakao je Peštić.

Nakon završnog sloja asfalta, u roku od dan ili dva će biti postavljena horizontalna i vertikalna signalizacija, te uređene zelene površine čime će svi radovi na proširenju bulevara biti okončani.

Vrijednost ovog projekta je oko 1.500.000 KM a Brčko će proširenjem ove saobraćajnice dobiti još 500 metara bulevara sa dvije kolovozne i šest saobraćajnih traka, sa dodatnim parkinzima i promijenjenom fekalnom i kišnom kanalizacijom.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime