Uz “Marš na Drinu”: Brčko se oprostilo od doktora Laze

Građani Brčkog večeras su se uz “Marš na Drinu” oprostili od doktora Miodraga Lazića, ratnog hirurga koji je juče preminuo u Nišu.

Iz zvučnika i telefona, sa prozora i balkona, brojni građani Brčkog odali su posljednju poštu čovjeku kome mnogi duguju živote.

I pojedini drugi gradovi i opštine u Republici Srpskoj večeras su na isti način odale počast doktoru Laziću, kao što su Bijeljina, Derventa i Prnjavor.

Sinoć su to učinile vlasti Istočnog Sarajeva, u kojem je danas Dan žalosti, ali i Niša, gdje je Lazić bio direktor tamošnjeg Urgentnog centra.

Fontana na Slaviji u Beogradu večeras će biti u bojama srpske zastave uz pjesmu “Marš na Drinu” u doktorevu čast, napisao je na Facebooku zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Srpski hirurg preminuo je juče od posljedica virusa korona.

Osnivao je ratnu bolnicu “Žica” u Blažuju, kod Sarajeva, i spasio na hiljade vojnika i civila u sarajevsko-romanijskoj regiji. Ostao je tamo punih 40 mjeseci, kao jedini hirurg na području tadašnjeg Srpskog Sarajeva, gdje je obavio više od 3.500 operacija pod punom anestezijom.

“Novosti” su ranije danas objavile da će doktor Lazić biti sahranjen u subotu na niškom Novom groblju.

Patrijarh Pavle ga je odlikovao Ordenom Svetog Save.

 

 

 

 

(nezavisne.com/nula49.com)

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime