Utvrđen dnevni red 38. redovne sjednice Skupštine Distrikta

Na pripremnom sastanku šefova poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH danas je utvrđen dnevni red 38. redovne sjednice Skupštine, koja će se održati nakon završetka 37. sjednice čiji je nastavak zakazan za srijedu 12. decembra 2018. godine.

Pred poslanicima će se u prvom čitanju naći Nacrt zakona o službenicima i namještenicima u Skupštini Brčko distrikta BiH. U drugom čitanju biće razmatran Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju. Na dnevnom redu je i nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa Brčko distrikta BiH za izgradnju puteva kao i više izvještaja o reviziji finansijskog poslovanja javnih preduzeća, institucija i ustanova Brčko distrikta BiH.

- Reklama -

– Dnevni red ove sjednice nije obiman ali ćemo imati mnogo posla vezanog za pitanja s prethodne sjednice, posebno u iznalaženju rješenja kako obezbijediti da se kvalitetno uloži višak prihoda Fonda zdravstvenog osiguranja za potrebe JZU “Zdravstveni centar Brčko“ – rekao je predsjednik Kadrić. On je istakao da u vezi sa ovim pitanjem očekuje sveobuhvatnu raspravu i dodao da postoji opšte opredjeljenje da se pristupi izgradnji još jednog objekta za potrebe JZU u neposrednoj blizini Doma zdravlja.

Na pripremnom sastanku bilo je riječi i o inicijativi koju je JP „Putevi Brčko“ uputilo Skupštini za oslobađanje plaćanja poreza na dobit za sredstva koja dobijaju po osnovu akciza, a koja su namijenjena za izgradnju puteva.

– Nepotrebno je da od njih uzimamo porez, ove godine će to biti oko milion KM, da ga prebacujemo u budžet Distrikta, a onda raspoređujemo za druge namjene. Praktično bi bilo da taj novac uložimo u gradnju puteva jer je za to i predviđen. Imamo mnogo važnih putnih pravaca koji zahtijevaju ozbiljnu rekonstrukciju i ovo bi bila prilika da ta sredstva i uložimo u izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica. Mislim da ćemo doći do rješenja nakon dodatnih konsultacija koje ćemo obaviti – rekao je predsjednik Kadrić.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime