spot_img
spot_img

Усвојена Стратегија развоја Дистрикта: “Студен Холдинг” гарантује 220 нових радних мјеста у бившој војној бази

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Заступници брчанског Парламента усвојили су данас Стратегију развоја Дистрикта за наредних седам година.

Стратегија садржи 14 приоритетних области развоја, те предлаже 47 одговарајућих мјера, уз укупне буџетске импликације од 450 милиона марака, од чега би више од 300 милиона било осигурано из буџета Дистрикта док би, предвиђа стратегија, око сто милиона марака било обезбијеђено из других извора, што укључује и донаторска средства.

Скупштина је прихватила и одлуку о специјалној погодби према којој се групацији “Студен Холдинг” продаје 300 хектара земљишта у бившој бази Мекгаверн, уз обавезу припреме неопходне инфрастуктуре, а за узврат инвеститор треба у наредних пет година уложити кроз развој различитих видова пословних иницијатива 20 милиона марака, уз минимално осигуравање 220 нових радних мјеста.

Донесена одлука се на неки начин сматра новим почетком економског развоја Дистрикта кроз нови однос власти и пословне заједнице.

“Вјерујемо да ће добро искуство ове инвестиције отворити перспективу страним и домаћим улагачима, који би путем ове врсте погодбе на веома транспарентан начин, уз сарадњу са Парламентом Дистрикта доносили добре одлуке с циљем отварања нових радних мјеста”, рекао је градоначелник Есед Кадрић.

Поменуту одлуку су подржали сви присутни заступници.

“Чињеница да је за принцип слободне погодбе гласала и опозиција охрабрује, јер смо се у пртедходном периоду понашали као неко ко угаси свијетло, а онда се жали што је мрак”, нагласио је предсједник Скупштине Синиша Милић.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img