Усвојен други ребаланс буџета за 2022. годину - nula49.com
spot_img
spot_img

Усвојен други ребаланс буџета за 2022. годину

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта је на започетој 32. редовној сједници усвојила други ребаланс буџета Дистрикта за 2022. годину у износу нешто већем од 37.000.000 КМ, након чега је укупан буџет Дистрикта за 2022. годину повећан на 249.000.000 КМ.

Предсједавајући скупштинске Комисије за буџет Срђан Блажић рекао је да је Комисија прихватила десет амандмана које су упутили представници мјесних заједница, удружења грађана и појединци као и четрнаест амандмана градоначелника те да је дио средстава за бруто плате и накнаде који неће бити утрошен до краја године прераспоређен на капитални буџет, донације удружењима грађана од општег интереса и Одјељењу за образовање Владе Дистрикта.

Блажић је напоменуо да ће одређени број захтјева и предлога који су пристигли за ребаланс бити уграђен у коначну верзију буџета за 2023. годину, да Комисији и даље пристижу предлози грађана и удружења, да се један дио тих захтјева односи на повећање плата запосленим у институцијама Дистрикта који имају најнижи платни разред, као и за повећање плата шефовима пододјељења који су према Закону о службеницима и намјештеницима остали несразмјерно распоређени у односу на своје подређене.

Након што су повучене раније предложене измјене и допуне Закона о спорту, посланици су, у првом читању, прихватили нови предлог измјена и допуна овог закона.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић истакао је да један спортски колектив више неће моћи да повлачи сва потребна средства из буџета, већ да мора пронаћи и друге изворе финансирања.

„Дошло је вријеме да спортски колективи морају правдати средства која добију из буџета. Уколико се спортски колектив финансира смо из буџета Дистрикта, поставља се питање оправданости његовог постојања“, рекао је Филиповић.

Скупштина је на 32. редовном засједању донијела одлуку о одржавању јавне расправе о Нацрту закона о запошљавању и правима за вријеме незапослености који је усвојен у првом читању. Јавна расправа о овом нацрту закона биће одржана у четвртак, 10. новембра с почетком у 16 часова у сали за пленарна засједања.

Прије почетка 32. редовне сједнице Скупштина је наставила 31. редовно засједање и усвојила, у првом читању, предлог измјена и допуна Закона о образовању у основним и средњим школама Брчко дистрикта, уз закључак да се о овим измјенама и допунама одржи јавна расправа која је заказана за сриједу, 9. новембра с почетком у 16 часова у сали за пленарна засједања.

Термин наставка 32. редовне сједнице накнадно ће бити утврђен.

Опширније о разматраним тачкама дневног реда 32. редовне сједнице можете погледати на www.skupstinabd.ba.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img