Usvojen Budžet Brčko distrikta u iznosu od 229,5 miliona KM

Zastupnici u brčanskom Parlamentu večeras su usvojili Budžet Brčko Distrikta za tekuću godinu u visini od 229,5 miliona maraka.

“Jako je dobro da smo budžet usvojili i prije krajnjeg zakonskog roka, odnosno kraja mjeseca. Poseban značaj je i u tome što su osigurana i sredstva za djelovanje Kancelarije za prevenciju i borbu prtiv korupcije”, rekao je predsjednik skupštine Distrikta Esed Kadrić.

Govoreći o onome što paralament očekuje u narednom periodu, Kadrić je naglasio da je to rebalans budžeta kojim trebaju biti obuhvaćene izmjene u skladu sa nedavno usvojenim Zakonom o platama, kao i prijedlozi samih zastupnika, jer ovom osnovnom projekcijiom budžeta nisu uključene. Inače, osnovna knjige budžeta, okvirno predviđa, između ostalog, usmjeravanje 34,2 posto sredstava u socijalna davanja i subvencije, 36 procenata za plate, te 16,3 posto za materijalne troškove.

- Reklama -

Amandane opozicionih stranaka nije prihvatila skupštinska Komisija za budžet, a njen stav glasanjem danas su potvrdili i zastupnici parlamentarne većine.

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime