Uskoro rušenje zgrade za izgradnju kružnog toka u Eš naselju

Crna tačka u saobraćaju cijelog grada je put koji vodi iz naselja Eš ka izlazu na Bijeljinsku cestu. Do sada na ovom području nikada nije bio postavljen semafor, koji bi regulisao promet vozila, zbog čega su se stvarali veliki zastoji i gužve na raskrsnici.

“Implementaciju projekta izgradnje kružnog toka očekujemo nakon regulisanja imovinsko-pravnih odnosa za još jednu porodicu, koja trenutno ne živi u zgradi, predviđenoj za rušenje“, kaže za Radio Brčko predsjednik MZ Bijeljinska Cesta Žikica Novaković, nastavljajući da su sredstva za kružni tok obezbijeđena u iznosu od oko 250.000 maraka.

On je takođe ukazao i na problem mini pijace, gdje ljudi prodaju domaće proizvode na parkingu u centru mjesne zajednice.

- Reklama -

“Ovim ljudima se treba dati dio zemlje u blizini postojeće pijace. Predložili smo da to bude blizu solitera jer u ovom dijelu naselja živi mnogo starijih ljudi, koji teško da mogu otići do zelene pijace“, ističe Novaković, napominjući da po ovom pitanju imaju usmena obećanja od predstavnika Kancelarije za upravljanje javnom imovinom.

Budući projekti u “EŠ” naselju

Prije rekonstrukcije ulice Braće Ribnikara, na putu koji vodi do Prve osnovne škole, bili su postavljeni “ležeći policajci” i trenutno ih više nema. Prijedlog rukovodstva MZ Bijeljinska Cesta, a na inicijativu roditelja, je da se zaustavne trake ponovno postave. U neriješene projekte u ovom naselju, kaže Novaković, svrstava se problem podvožnjaka. Sa svakom većom kišom, dolazi do začepljenja cijevi, zbog čega se se zaustavlja saobraćaj. Novaković ističe da je za ovu namjenu izdvojeno oko 25.000 maraka.

Podsjetimo, u MZ Bijeljinska Cesta u proteklom periodu urađeno je više pozitivnih pomaka, od kojih izdvajamo renovinarnje postojećeg i osposobljavanje još jednog igrališta za djecu, uređenje objekta mjesne zajednice, organizovanje humanitarnih akcija darivanja krvi, te umjetničko ukrašavanje muralima javne česme, kojoj danas mogu pozavidjeti mnogi gradovi.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime