Uskoro novi cjenovnik parkiranja u Brčkom - nula49.com
spot_img
spot_img

Uskoro novi cjenovnik parkiranja u Brčkom

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Skupština Brčko distrikta BiH održala je prvi nastavak 57. redovne sjednice na kojem je dala saglasnost na Odluku o usklađivanju plata radnika Fonda zdravstvenog osiguranja Distrikta s minimalnom platom kao i na Pravilnik o kriterijumima i načinu obračuna naknade troškova prevoza na posao i s posla u Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta.

Saglasnost Skupštine dobila je i Odluka o izmjeni i dopuni Cjenovnika parkiranja Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ kojim je pacijentima Bolnice omogućeno besplatno parkiranje na bolničkom parkiralištu u trajanju od dva časa.

Saglasnost na ovaj cjenovnik data je uz zaključak kojim se obavezuje Javno preduzeće „Putevi Brčko“ da u roku od šezdeset (60) dana dostavi Skupštini novi cjenovnik usluga i način naplate s predlozima o pogodnostima za određene kategorije građana Distrikta.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da su se na sjednici čuli različiti predlozi da određene kategorije građana budu oslobođene od plaćanja mjesta za parkiranje te da se nada da će Skupština u predviđenom roku dobiti od JP „Putevi“ kvalitetan predlog novog cjenovnika.

Direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Vlado Jeftić rekao je da će novi cjenovnik parkiranja ovo preduzeće raditi u saradnji s Vladom i Skupštinom kako bi se građanima Distrikta obezbijedio efikasan sistem parkiranja s prihvatljivim cijenama parkiranja.

Skupština je dala odobrenje na završni račun JP „Putevi Brčko“ za 2023. godinu, kao i na uslove javnog konkursa za imenovanje direktora JP „Putevi“ na period od četiri godine.

Usvojen je Plan rada Turističke organizacije Brčko distrikta za 2024. godinu.

Predsjednik Upravnog odbora Turističke organizacije Distrikta Aleksandar Đurić rekao je da je fokus Plana rada na međunarodnoj saradnji i saradnji s turističkim zajednicama u okruženju, na kreiranju ponude za receptivni turizam tur- operatora i turističkih agencija kao i na promociji na tržištu.

Usvojeni su i sljedeći izvještaji:

1. Izvještaj o ocjeni rada šefa Policije Brčko distrikta za 2023. godinu;

2. Izvještaj o radu Kancelarije za reviziju javne uprave i institucija u Brčko distriktu za period 1. januar – 31. decembar 2023. godine;

3. Izvještaj o naknadnom pregledu sprovođenja preporuka iz Izvještaja revizije učinka „Upravljanje strategijama Distrikta“;

4. Izvještaj o radu Izborne komisije Brčko distrikta BiH za 2023. godinu;

5. Finansijski izvještaj Izborne komisije Brčko distrikta BiH za 2023. godinu;

6. Izvještaj o radu Nadzornog odbora JZU „Zdravstveni centar Brčko“ za 2023. godinu.

Termin drugog nastavka 57. redovne sjednice biće naknadno utvrđen.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img