spot_img
spot_img

Ускоро бесплатан паркинг за труднице и породиље у Брчком

spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ одржала је данас 13. ванредно засједање на којем су положили заклетву новоименовани чланови Владе Брчко дистрикта БиХ.

Предсједник Скупштине Синиша Милић подсјетио је да су према Статуту Брчко дистрикта чланови Владе након полагања заклетве ступили на дужност и да очекује да ће Влада од сада да убрзано ради на рјешавању нагомиланих проблема по различитим питањима.

По окончању 13. ванредне одржан је наставак 41. редовне сједнице на којем је разматрано преосталих 12 тачака дневног реда.

Усвојена је иницијатива за увођење бесплатне паркинг карте за труднице и породиље у Брчко дистрикту уз закључак којим Скупштина задужује Јавно предузеће „Путеви Брчко“ да у року од 60 дана у скупштинску процедуру достави на разматрaње и усвајање предлог који ће омогућити бесплатне паркинг карте за труднице и породиље с простора Дистрикта.

Посланик Абдулах Иљазовић који је предлагач иницијативе заједно са послаником Срђаном Блажићем рекао је да је то дио пронаталитетне политике те да је предлог да бесплатне паркинг картице за труднице и породиље буду розе боје које ће им бити уручене по одобрењу захтјева уз који ће требати да приложе и љекарску потврду.

У наставку 41. редовне сједнице усвојени су и извјештаји о раду Управног одбора ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ за период од 1. јула до 31. децембра 2022. године и о раду Канцеларије за ревизију јавне управе и институција у Брчко дистрикту за 2022. годину.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img