wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Uskoro besplatan parking za trudnice i porodilje u Brčkom - nula49.com
spot_img

Uskoro besplatan parking za trudnice i porodilje u Brčkom

Published:

spot_img

Skupština Brčko distrikta BiH održala je danas 13. vanredno zasjedanje na kojem su položili zakletvu novoimenovani članovi Vlade Brčko distrikta BiH.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić podsjetio je da su prema Statutu Brčko distrikta članovi Vlade nakon polaganja zakletve stupili na dužnost i da očekuje da će Vlada od sada da ubrzano radi na rješavanju nagomilanih problema po različitim pitanjima.

Po okončanju 13. vanredne održan je nastavak 41. redovne sjednice na kojem je razmatrano preostalih 12 tačaka dnevnog reda.

Usvojena je inicijativa za uvođenje besplatne parking karte za trudnice i porodilje u Brčko distriktu uz zaključak kojim Skupština zadužuje Javno preduzeće „Putevi Brčko“ da u roku od 60 dana u skupštinsku proceduru dostavi na razmatranje i usvajanje predlog koji će omogućiti besplatne parking karte za trudnice i porodilje s prostora Distrikta.

Poslanik Abdulah Iljazović koji je predlagač inicijative zajedno sa poslanikom Srđanom Blažićem rekao je da je to dio pronatalitetne politike te da je predlog da besplatne parking kartice za trudnice i porodilje budu roze boje koje će im biti uručene po odobrenju zahtjeva uz koji će trebati da prilože i ljekarsku potvrdu.

U nastavku 41. redovne sjednice usvojeni su i izvještaji o radu Upravnog odbora JZU „Zdravstveni centar Brčko“ za period od 1. jula do 31. decembra 2022. godine i o radu Kancelarije za reviziju javne uprave i institucija u Brčko distriktu za 2022. godinu.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img