wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Upriličen sastanak povodom Dana slobode medija - nula49.com
spot_img

Upriličen sastanak povodom Dana slobode medija

Published:

spot_img

Povodom Svjetskog dana slobode medija, graonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Zijad Nišić danas je, zajedno s zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem i glavnim koordinatorom Vlade Željkom Antićem upriličio sastanak sa predstavnicima lokalnih brčanskih medija.

Prisutni su na sastanku razgovarali o uslovima rada novinara, njihovoj odgovornoj ulozi posredovanja između vlasti i građana, kao i potrebi donošenja zakonske regulative u oblasti medija.

„Novinarstvo je jedna od najčasnijih profesija koju izuzetno cijenim i koja je vrlo odgovorna s obzirom da vijest formira svijest i da ste vi medij između nas i građana, s razlogom se zovete „sedma sila“. S obzirom da smo svjesni okolnosti u kojima radite i djelujete, nastojat ćemo da ovu oblast regulišemo zakonom i tako zajednički učinimo veliki pomak u razvoju demokratije“, izjavio je u svom obraćanju gradonačelnik Nišić.

„Prije svega želim da se zahvalim gradonačelniku koji je prvi od osnivanja Distrikta za Dan slobode medija pozvao lokalne medije da razgovaramo o stanju u oblasti medija i najviše se potenciralo donošenje zakona o medijima koji bi bolje regulisao ovu oblast u više segmenata“, izjavio je Adis Mujdanović, glavni urednik portala Plural, te dodao da očekuje transparentnije finansiranje medija.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img