spot_img
spot_img

Уприличен састанак поводом Дана слободе медија

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поводом Свјетског дана слободе медија, граоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Зијад Нишић данас је, заједно с замјеником градоначелника Антом Домићем и главним координатором Владе Жељком Антићем уприличио састанак са представницима локалних брчанских медија.

Присутни су на састанку разговарали о условима рада новинара, њиховој одговорној улози посредовања између власти и грађана, као и потреби доношења законске регулативе у области медија.

„Новинарство је једна од најчаснијих професија коју изузетно цијеним и која је врло одговорна с обзиром да вијест формира свијест и да сте ви медиј између нас и грађана, с разлогом се зовете „седма сила“. С обзиром да смо свјесни околности у којима радите и дјелујете, настојат ћемо да ову област регулишемо законом и тако заједнички учинимо велики помак у развоју демократије“, изјавио је у свом обраћању градоначелник Нишић.

„Прије свега желим да се захвалим градоначелнику који је први од оснивања Дистрикта за Дан слободе медија позвао локалне медије да разговарамо о стању у области медија и највише се потенцирало доношење закона о медијима који би боље регулисао ову област у више сегмената“, изјавио је Адис Мујдановић, главни уредник портала Плурал, те додао да очекује транспарентније финансирање медија.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img