spot_img
spot_img

Уприличен пријем за ученика Домагоја Мендеша поводом успјеха у Македонији

spot_img
spot_img
spot_img

Шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Сенад Османовић уприличио је данас пријем за ученика осмог разреда ЈУ Десете основне школе Домагоја Мендеша који је на међународном такмичењу у Скопљу “Макинова 2019”, у конкуренцији преко 60 земаља освојио 3. мјесто, а у Мостару презентујући СТЕМ пројекат у конкуренцији основних и средњих школа освојио 2. мјесто.

Османовић је казао да је ово још једна потврда успјеха и показатељ квалитета образовања у Брчко дистрикту БиХ.

„Ово је још један успјех и показатељ квалитета образовања у Дистрикту и честитам на том успјеху ученицима, али и наставницима, као и колективу Десете основне школе. Одјељење за образовање ће у наредном периоду постати још отвореније”, казао је Османовић.

Мара Маткић, шефица Пододјељења за основно и предшколско образовање, такође је честитала свима на успјеху и нагласила да се настави са позитивним трендом како у Десетој основној школи тако и у другим школама у Дистрикту.

Ученик Домагој Мендеш у разговору је казао да му награда значи пуно и да је то уједно и велики успјех за Дистрикт.

„Био сам на такмичењу у Македонији у Скопљу и освојио сам треће мјесто и награда ми значи пуно. Презентовали смо једну симулацију аутоматизиране творнице у данашњици помоћу робота и других ствари које смо добили. За кратко вријеме смо се припремили и то је велики успјех за нашу школу, али и за Дистрикт”, казао је Домагој.

Данашњем пријему су присуствовали и директор Десете основне школе Петар Мендеш, Матео Бановић, наставник информатике и техничке културе, као и наставница физике Надина Омазић који су се захвалили шефу Одјељења за образовање на пријему и упућеним честиткама, те нагласили да ће наставити и даље са радом како би остваривали велике резултате значајне за Дистрикт и школу.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img