Uhapšen N.M. (2002): Policija rasvijetlila pucnjavu u Ešu

Dana 09.06.2021.godine u 00:17 sati Policija Brčko distrikta BiH  je zaprimila prijavu putem telefona da je u ulici Skendera Kulenović od strane NN lica ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja.

Takođe, dana 10.06.2021.godine u 00:22 sati zaprimljena je telefonska prijava  da su NN muška lica u ulici Paje Jovanović pucala iz vatrenog oružja.

Odmah nakon zaprimanja prijava na lice mjesta su izašli policijski službenici te preduzeli sve neophodne operativne i istražne radnje na rasvjetljavanju zaprimljenih prijava. Uviđajima na licima mjesta  je utvrđeno da je NN lice ili više njih pucalo iz vatrenog oružja-pištolj, te su s tim u vezi sa lica mjesta  izuzeti dokazi na osnovu kojih je  utvrđen osnov sumnje da je od strane NN lica ili više njih počinjeno krivično djelo “Izazivanje opšte opasnosti“ iz člana 317. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

O navedenim prijavama i utvrđenim činjenicama na licima mjesta, obaviješten je dežurni tužilac  Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pod čijim nadzorom  su u kontinuitetu od momenta zaprimanja prijava  preduzete sve istražne radnje na osnovu kojih je utvrđeno da je izvršilac ovog krivična djela u oba zaprimljena slučaja lice N.M. rođen 2002. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, koji je dana 10.06.2021.godine u večernjim satima lišen slobode.

Izvršenjem ovih krivičnih djela nisu nanešene tjelesne povrede drugim licima.

Protiv lica N.M. Tužilaštvu Brčko distrikta BiH će biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime