spot_img
spot_img

Угоститељи апелују: Хитан састанак, нисмо у стању да исплаћујемо плате радницима

spot_img
spot_img
spot_img

Удружење угоститеља Брчко дистрикта данас се поново обратило Влади Брчко дистрикта, односно Штабу за заштиту и спашвање, овај пут апелом у коме траже хитан састанак са представницима власти.

У свом обраћању угоститељи наводе да више нису у стању да исплаћују плате радницима, те траже од представника власти да заједнички изнађу рјешење за ситуациј узроковану вирусом корона.

Обраћање Удружења угоститеља преносимо у цјелости, без измјена:

Угоститељи Брчко дистрикта су вам се пет пута до сада обраћали за молбама, апелима и захтјевима за нужну помоћ ради настављања обављања дјелатности и очувања радних мјеста у угоститељству, а да ви при томе нисте учинили ништа, па чак ни позвали на састанак наше представнике ради разматрања свих проблема са којима се суочавамо.

Обраћамо вам се и шести пут, у нади да ћете имати слуха за све грађане овог града који раде у угоститељству, као и за чланове њихових породица, који живе од наше дјелатности, и за које би останак без посла представљао непремостив проблем.

Наиме, ми више нисмо у стању да исплаћујемо плате радницима, те ћемо, не својом вољом, бити принуђени да им уручујемо рјешења о отказу, уколико ви моментално не учините нешто да бисмо превазишли ову ситуацију и сачували радна мјеста.

То „нешто“ смо у претходним дописима детаљно описивали, тако да се овај пут нећемо понављати, осим што ћемо вас ми позвати на хитан састанак, на коме ћемо заједно направити стратегију за излазак из кризе и превазилажење проблема у којем смо заједно сви.

До сада сте нам само отежавали ситуацију наметањем неспроводивих мјера и сталном контролом неспроводивог, на коју указујете у свакој наредби коју донесете, а да при томе нисмо уопште консултовани о установљавању појединих мјера које немају никакав смисао.

Ако узмемо у обзир да се до сада ниједан радник у угоститељству није заразио, те да нема доказа ни да су се гости заражавали у нашим објектима, нама све ово личи на покушај да нас натјерате да сами затворимо своје објекте, а да при томе не преузмете бригу о радницима, чему вјероватно служе и све могуће инспекције које нас посјећују свакодневно и у толикој мјери да ће, по свему судећи, ускоро у локалима бити више инспектора него гостију.

У вези са свим наведеним, позивамо вас на хитан састанак, те вас молимо да нас контактирате и обавијестите о времену и мјесту истог, на којем ћемо се или договорити о начину пружања помоћи, или да нас затворите и ви преузмете бригу о исплати плата и доприноса радника на себе.

У Брчком, 09.11.2020. године
Удружење угоститеља Брчко дистрикта БиХ

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img