spot_img
spot_img

Ученици из Брчког обишли поставку Соње Лундин у Галерији бијељинског Центра за културу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Галерија Центра за културу у Бијељини угостила је 75 ученика другог разреда Треће основне школе из Брчког у оквиру једнодневне екскурзије упознавања ширег завичаја.

Кустос Павле Голијанин је, на пијемчив и разумљив начин за овај узраст, појаснио основне поруке умјетнице Соње Лундин, чији радови су дио актуелне галеријске поставке, али и уопште рад ликовних умјетника.

“Обишли смо Етно село Станишићи и њихов Етно музеј гдје смо дјеци причали о томе како су људи некад живјели. Галерију смо изабрали као друго мјесто за посјету јер желимо да представимо актуелну, савремену умјетност, и кроз њу модеран начин живота и размишљања. Драго нам је што Бијељина има овакву установу која ради на овај начин”, рекао је Дејан Шакотић један од наставника у пет одјељења ученика, колико је дошло у Бијељину.

Кустос Павле Голијанин, кратко појашњавајући основе ликовне умјетности, посебно савремене изазвао је интересовање појединих ученика, посебно оних надарених за цртање, чији радови су се већ нашли на школским изложбама.

Коментаришући поставку Соње Лундин која говори о лутању за идентитетом дјетета које се обрело у Шведској, и које је под утиском мијешања у свијести и српске и шведске културе, обичаја, језика, крајолика, учитељ Шакотић је новинарима кратко рекао да се нада како ће највећи број дјеце, који су посјетили Бијељину и галерију, стећи такав идентитет да ће као мјесто боравка и рада изабрати своју земљу и завичај, које ће даље градити и развијати и неће бити приморани да одлазе у иностранство у потрази за послом и комфором.

 

 

 

 

(noviglas.info)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img