spot_img
spot_img

Ученици генерације на пријему у Вијећници

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић, замјеник градоначелника др Анто Домић и шеф Одјељења за образовање Зоран Булатовић данас су уприличили пријем за ђаке генерације средњих школа Брчко дистрикта Босне и Херцеговине у школској 2022/2023. години.

За ђаке генерације проглашени су Амар Рибић (ЈУ Гимназија „Васо Пелагић“ Брчко), Ружица Гаврић (ЈУ Пољопривредна и медицинска школа Брчко), Михаела Зекоња (ЈУ Економска школе Брчко) и Антонио Мендеш (ЈУ Техничка школа Брчко).

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине прим. др Зијад Нишић изразио је задовољство и част поручивши да је знање најјаче оружје да се мијења свијет.

„Да би постигли добре резултате, ученици су уложили велико знање, труд и дисциплину. У успјеху учествују двије врсте мотивација, унутрашња мотивација која подразумијева њихову амбициозност, рад и труд као и вањска мотивација која подразумијева подршку породице и наставника који су обликовали њихова знања и вјештине. Ми се надамо да је ово почетак успјешних каријера и да ће они своје знање и вјештине уградити у нашу државу Босну и Херцеговину и Брчко дистрикт БиХ, односно да ће своје каријере наставити у нашој средини. Желим им много среће у наставку школовања као и њиховим родитељима те изражавам захвалност и њиховим наставницима“, истакао је градоначелник Нишић.

Шеф Одјељења за образовање Зоран Булатовић казао је да су међу ученицима средњих школа и двоје ђака који су били ученици генерације основних школа, што је изузетно похвално јер у континуитету показују високе резултате у учењу.

„Желим им срећу у наставку школовања и да нам се као велики стручњаци врате овдје и помогну Брчко дистрикту и Босни и Херцеговини, да своју будућност траже на нашим просторима те да своје знање примјене овдје. Изабрали су различите смјерове што је веома добро за нас, али и смјерове који су интересантни за развој свих друштава. Желим им у много успјеха и среће у наставку школовања“, поручио је шеф Одјељења Зоран Булатовић.

Ученица генерације ЈУ Економске школе Брчко Михаела Зекоња казала је да своју будућност види у Дистрикту.

„Своје школовање настављам на Економском факултету Брчко. Желим да искористим прилику да своје школовање наставим баш овдје, да допринесем Брчко дистрикту као и Босни и Херцеговини. Своју будућност видим овдје јер мислим да младе наде требају остати и уложити своје знање у свом родном мјесту“, истакла је Михаела Зекоња.

Ђак генерације ЈУ Гимназија „Васо Пелагић“ Брчко Амар Рибић казао је да своје школовање планира наставити у Њемачкој након чега би се вратио у Брчко дистрикт БиХ.

„Велика ми је част да данас будемо примљени код градоначелника Зијада Нишића те да будемо почашћени наградама. Своје школовање планирам наставити у Њемачкој јер се тамо налазе једни од најбољих универзитета у Европи, али и у свијету. На тај начин могао бих стећи најбоље знање у струци у којој се планирам бавити, а то су информационе технологије. Након тога планирам да се вратим у Брчко дистрикт БиХ и да имплементирам стечено знање“, казао је Амар Рибић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img