spot_img
spot_img

У Вијећници уприличен пријем за просвјетне раднике добитнике престижних признања

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић данас је у просторијама Вијећнице уприличио пријем за просвјетне раднике с подручја Дистрикта који су добитници престижних признања за свој рад.

Градоначелник се захвалио присутнима за досадашњи уложени труд и што су остварили да њихов рад буде препознат и изван граница БиХ.

„Важни су нам овакви сусрети и поносни смо сви на ова остварења која су значајна и за све грађане Дистрикта и БиХ. Хвала им што су учинили Дистрикт препознатим и што су уједно и мотивација ученицима да иду тим путем. Битно је да се крећемо напријед у позитивном смјеру и такве активности ћу увијек подржати“, казао је Кадрић.

Наставници и ученици су се захвалили на пријему и што је градоначелник препознао њихове иницијативе и залагања, те нагласили, да им је то додатни подстрек за даљни рад.

Пријему су присуствовали и шеф Одјељења за образовање Зоран Булатовић и шефица Подојељења за предшколско и основно образовање Мара Маткић који су искористили прилику и честитали присутнима на оствареним резултатима и поручили да тим путем и наставе.

Бритиш Каунсил у БиХ реализовао је пројект “Школе за 21. стољеће” и у оквиру тог програма, свака школа на Западном Балкану је добила одређен број micro:bit уређаја – џепних рачунара на којима дјеца могу кодирати и користити их за рјешавање свакодневних проблема из разних школских предмета. На крају пројекта одржано је онлине натјецање на које је аплицирало 160 школа и међу десет најуспјешнијих школа четири школе су из Брчко дистрикта БиХ.

Наставници који су остварили успјехе су Нијад Салиховић, Алмира Омеровић (Девета основна школа – eTwinning школе, Мехатроника у служби здравља), Матео Бановић и Надина Омазић (Десета основна школа – “Сигурност од пожара у увјетима пандемије ЦОВИД -19”), Раде Рашета (Прва основна школа – „Мали помоћник“), те Азра Салиховић (Петнаеста основна школа – “Чеп за хендикеп”).

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img