U Vijećnici organizovan prijem za učenike generacije osnovnih škola

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović danas su u Gradskoj vijećnici organizovali prijem za učenike generacije osnovnih škola u Distriktu.

Gradonačelnik je čestitao svim učenicima generacije na ostvarenom uspjehu i poželio da takvim tempom nastave i u svom daljem školovanju, a Vlada će ih, kako je kazao, zasigurno nastaviti podržavati.

- Reklama -

Osmanović je istakao da se učenicima generacije treba ukazati čast i pažnja jer, kako je naglasio, to su zaslužili svojim učenjem i ponašanjem.

„Njihov ostvareni uspjeh omogućiće da se na području Distrikta upišu u srednju školu koju žele. Takođe, Vlada je pripremila i novčanu nagradu od 300 KM za svakog učenika generacije, ali i male simbolične poklone koje su danas dobili. Mi ćemo ih pratiti i u narednom periodu i prilikom završetka srednje škole biće im omogućeno besplatno stanovanje u studentskim domovima, naravno ukoliko nastave ovim tempom da uče. Imaće i studentske stipendije što će im svakako omogućiti dalje školovanje“, kazao je Osmanović.

Rafaela Jagatić je učenica generacije iz Desete osnovne škole Bijela i kaže da joj je velika čast i zadovoljstvo što se nalazi među najboljim učenicima i da se nada da će tako biti i u budućem školovanju.

„Zahvaljujem se gradonačelniku i šefu Odjeljenja za obrazovanje što su nas ugostili i razmijenili s nama nekoliko lijepih riječi. Mladi treba da vjeruju u sebe i sve što zamisle i žele, tada mogu i da ostvare“, kazala je Rafaela.

I Haris Memišević je jedan od učenika generacije koji dolazi iz Sedme osnovne škole Gornji Rahić. On je poručio budućim generacijama da se trud i naporan rad isplati i da je bitno konstantno ulagati u sebe.

Učenici generacije su i: Katarina Stanišić iz Prve osnovne škole Brčko, Marko Nikolić iz Druge osnovne škole Brčko, Ajla Ravkić iz Treće osnovne škole Brčko, Anja Pudić iz Četvrte osnovne škole Brčko, Ajla Hadžović iz Pete osnovne škole Brčko, Sejdo Huremović iz Šeste osnovne škole Brezovo Polje, Amina Karibašić iz Devete osnovne škole Maoča, Ivana Grgić iz Jedanaeste osnovne škole Zovik i Adna Avdić iz Petnaeste osnovne škole Šatorovići.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime