У току хуманитарна акција прикупљања помоћи за породицу Вигњевић - nula49.com
spot_img
spot_img

У току хуманитарна акција прикупљања помоћи за породицу Вигњевић

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ из Брчког покренуло је хуманитарну акцију под називом „Сви за Вигњевиће“ – мајку и њеног болесног деветнаестогодишњег сина који живе у хуманитарном насељу у Грбавици, у веома тешким и нехуманим условима.

Наиме у стану пуном влаге без довољно хране и огрева живи самохрана мајка Стана Вигњевић са тешко болесним сином обољелим од аутизма и епилепсије.

„Дијете храним, сам не може да једе. Живимо у просторији пуној влаге угуши нас влага, некада немамо ни довољно хране ни огрева. И ја сам болесна, живимо од 300 марака социјалне помоћи, лијекове купујем. Радила би било шта, али неко мора бити са дјететом, јер он не може сам остати“, кроз сузе, о муци која ју је снашла, прича Стана која је прије двије године изгубила мужа.

Каже да је раније, док јој је муж био жив, радила разне тешке физичке послове, све како би свом дјетету обезбиједила основне услове за живот, али данас своје тешко болесно дијете не може оставити без надзора, зато се довија како зна и умије.

„Душа ме моја боли. Гледам другу дјецу играју се, а он не може нигдје изаћи. Љубим га грлим га, играм се са његовим ручицама. Борит се морам до краја. Ја могу бити и гладна, он не може. Њему морам обезбиједити да једе. Када имам брашна и соли направим свом дјетету врућ хљеб само да он има шта да једе. Мене мога дјетета није срамота. Ишла би сутра копала канале, да зарадим њему да није гладан, али како коме њега да оставим“, каже кроз сузе ова мајка коју је задесила несрећна судбина и којој је неопходна помоћ других.

„Понукани њиховом ситуацијом, одлучили смо се и овај пут, у духу предстојећег празника Васкрса да покренем ову хуманитарну акцију у којој наши суграђани могу своје новчане прилоге, храну и хигијенске потрепштине донијети сваки дан од 7.30 до 15.30 до 12. маја ове године у просторије Просвјете“, каже Ведрана Драгичевић, потпредсједник друштва „Просвјета“.

Она каже да ће све прикупљено, у наредних мјесец дана, бити предато породици Вигњевић.

„Сва прикупљена новчана средства усмјерићемо на то да породици обезбиједимо иоле пристојан живот и да живот дјечака обољелог од аутизма и епилепсије буде достојан живота човјека“, каже Ведрана Драгичевић.

Она је овом приликом позвала све наше суграђане да се укључе у ову акцију, те позвала привреднике да у складу са својим могућностима дарују новчана средства и неопходан грађевински материјал како би се овој продици могао купити плац и изградити неопходна кућа у којој би могли пристојно да живе.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img