wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
U toku humanitarna akcija prikupljanja pomoći za porodicu Vignjević - nula49.com
spot_img

U toku humanitarna akcija prikupljanja pomoći za porodicu Vignjević

Published:

spot_img

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Brčkog pokrenulo je humanitarnu akciju pod nazivom „Svi za Vignjeviće“ – majku i njenog bolesnog devetnaestogodišnjeg sina koji žive u humanitarnom naselju u Grbavici, u veoma teškim i nehumanim uslovima.

Naime u stanu punom vlage bez dovoljno hrane i ogreva živi samohrana majka Stana Vignjević sa teško bolesnim sinom oboljelim od autizma i epilepsije.

„Dijete hranim, sam ne može da jede. Živimo u prostoriji punoj vlage uguši nas vlaga, nekada nemamo ni dovoljno hrane ni ogreva. I ja sam bolesna, živimo od 300 maraka socijalne pomoći, lijekove kupujem. Radila bi bilo šta, ali neko mora biti sa djetetom, jer on ne može sam ostati“, kroz suze, o muci koja ju je snašla, priča Stana koja je prije dvije godine izgubila muža.

Kaže da je ranije, dok joj je muž bio živ, radila razne teške fizičke poslove, sve kako bi svom djetetu obezbijedila osnovne uslove za život, ali danas svoje teško bolesno dijete ne može ostaviti bez nadzora, zato se dovija kako zna i umije.

„Duša me moja boli. Gledam drugu djecu igraju se, a on ne može nigdje izaći. Ljubim ga grlim ga, igram se sa njegovim ručicama. Borit se moram do kraja. Ja mogu biti i gladna, on ne može. Njemu moram obezbijediti da jede. Kada imam brašna i soli napravim svom djetetu vruć hljeb samo da on ima šta da jede. Mene moga djeteta nije sramota. Išla bi sutra kopala kanale, da zaradim njemu da nije gladan, ali kako kome njega da ostavim“, kaže kroz suze ova majka koju je zadesila nesrećna sudbina i kojoj je neophodna pomoć drugih.

„Ponukani njihovom situacijom, odlučili smo se i ovaj put, u duhu predstojećeg praznika Vaskrsa da pokrenem ovu humanitarnu akciju u kojoj naši sugrađani mogu svoje novčane priloge, hranu i higijenske potrepštine donijeti svaki dan od 7.30 do 15.30 do 12. maja ove godine u prostorije Prosvjete“, kaže Vedrana Dragičević, potpredsjednik društva „Prosvjeta“.

Ona kaže da će sve prikupljeno, u narednih mjesec dana, biti predato porodici Vignjević.

„Sva prikupljena novčana sredstva usmjerićemo na to da porodici obezbijedimo iole pristojan život i da život dječaka oboljelog od autizma i epilepsije bude dostojan života čovjeka“, kaže Vedrana Dragičević.

Ona je ovom prilikom pozvala sve naše sugrađane da se uključe u ovu akciju, te pozvala privrednike da u skladu sa svojim mogućnostima daruju novčana sredstva i neophodan građevinski materijal kako bi se ovoj prodici mogao kupiti plac i izgraditi neophodna kuća u kojoj bi mogli pristojno da žive.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img