spot_img
spot_img

У сриједу засједа Скупштина: Повећање плата и гробна мјеста

spot_img
spot_img

У сриједу, 23. новембра посланици ће наставити 32. редовно засједање, а по његовом окончању започеће 33. редовну сједницу, договорено је данас на припремном састанку шефова посланичких клубова Скупштине Брчко дистрикта БиХ.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да ће се на дневном реду 33. редовне сједнице наћи низ измјена закона који се односе на повећање плата запослених у јавном сектору у првом читању, као и измјене Закона о порезу на доходак.

„То је у складу са ранијим договорима да се кроз те законе повећа износ топлог оброка за запослене у јавном сектору са садашњих пет КМ, као неопорезиви дио, на осам КМ. Истовремено, доћи ће до промјене горње границе неопорезивог дијела топлог оброка у Закону о порезу на доходак који ће износити десет КМ. То значи да се и у реалном сектору могу повећавати износи топлог оброка до десет КМ“, појаснио је предсједник Милић.

Он је навео да ће се на 33. редовном засједњу посланици изјаснити о додјели земљишта путем специјалне погодбе Српској православној цркви и Меџлису Исламске заједнице за потребе сахрањивања умрлих чиме би се ријешио вишегодишњи проблем недостатка гробних мјеста.

На дневном реду 33. редовне сједнице, у другом читању, између осталог, наћи ће се и измјене и допуне Закона о власништву и другим стварним правима, измјене и допуне Закона о удружењима и фондацијама, као и закона о спорту и о високом образовању, те измјене и допуне Закона о ЈП „Лука Брчко“, затим, низ ревизорских и извјештаја о раду јавних предузећа, установа и фондова Дистрикта и неколико одлука о утврђивању јавног интереса.

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img