spot_img
spot_img

У сриједу сједница Скупштине: О буџету и цијени струје

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ одржаће у сриједу, 21. децембра, ванредну сједницу на којој ће разматрати и усвајати буџет Дистрикта за 2023. годину у износу од 281.381.660 КМ, акте који прате доношење буџета и информацију о поступку преговарања о набавци електричне енергије за 2023. годину.

Говорећи о набавци електричне енергије, предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да су у току преговори Владе Дистрикта са Електропривредом Републике Српске и да се очекује да ће набавна цијена електричне енергије и за Брчко бити већа него претходне године, али да ће та цијена бити и даље значајно повољнија у односу цијену из Федерације БиХ.

„Једно је набавна цијена, а друго је цијена према потрошачима. Треба видјети на који начин да заштитимо социјалне категорије да не осјете повећање цијене електричне енергије на тржишту“, појаснио је предсједник Милић.

Предсједник је подсјетио да је и ранијих година, изузев једне, Дистрикт набављао електричну енергију из Републике Српске због повољније набавне цијене у односу на Федерацију.

Након ванредне сједнице, која је заказана на захтјев градоначелника, посланици ће наставити 34. редовно засједање на којем ће размотрити преостале двије тачке дневног реда.

По окончању 34. редовне сједнице Скупштина ће започети 35. редовно засједање на чијем дневном реду ће, између осталог, бити Нацрт закона о запошљавању и правима за вријеме незапослености у другом читању, одлуке о утврђивању јавних интереса за реализацију капиталних пројеката, четири ревизорска извјештаја о финансијском пословању одјељења и институција Брчко дистрикта у 2021. години те плански и програмски акти и извјештаји о раду правних лица која формира Брчко дистрикт.

Шефови посланичких клубова данас су одржали припремни састанак на којем су договорили термин одржавања ванредне и редовних сједница и дневни ред за ванредну и 35. редовну сједницу.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img