U planu gradnja sedam kružnih tokova u Brčkom

Popodnevnim dijelom rada, na kojem su, pored ostalog sa 18, glasova za i dva protiv prihvaćene Izmjene i dopune zakona o Vladi Distrikta, okončano je 13. redovno zasjedanje ovdašnjeg Parlamenta.

“Samim izmjenama ovog zakona ukinuta je dosadašnja odredba da se po automatizmu suspenduju zvaničnici Distrikta, čim je protiv njih potvrđena optužnica, bez obzira hoće li oni u konačnici biti oglašeni krivim ili ne. Na ovaj način osigurali smo da niko nije kriv, a time ni suspenndovan, dok sam Sud, ne usvoji takvu odluku ili donese konačnu presudu”, rekao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

- Reklama -

Pored pomenutog Pravosudna komisija povukla je iz procedure Nacrt zakona o službenicima i namještenicima u pravosuđu Distrikta, dok je Nacrt zakona o platama u pravosuđu dobio “zeleno svijetlo”.

Zastupnici su pri kraju zasjedanja usvojili i prijedlog JP “Putevi”, o gradnji mosta na magistralnom putu u Krepšiću, kao i Plan gradnje sedam kružnih tokova u samom gradu. Riječ je o kružnim tokovima kod bivše tvornice “Izbor”, kod nekadašnjeg preduzeća “Merkur”, na raskrsnici “Kasino”, potom izlazu i “Š” naselja, onda raskrsnici kod “Kuglane” izlazu iz naselja “Ilićka” u blizini Bosnaploda, te kružnom toku “Klanac”.

Posljednje redovno skupštinsko zasjedanje, prije mjeseca godišnjih odmora, utvrđeno je danas, biće upriličeno u četvrtak 13. jula od 10 sati.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime