spot_img

Most u Krepšiću čeka dogovor

Published:

Koliki je značaj mosta u Krepšiću koji je vodena stihija porušila u poplavama u maju 2014.godine najbolje svjedoči podatak da putnim pravcem od Brčkog prema Banja Luci i nazad, dnevno prođe više hiljada motornih vozila.

Zbog toga je prije nekoliko dana u Banja Luci održan sastanak kome su ispred Distrikta prisustvovali gradonačelnik Siniša Milić, direktor Direkcije za finansije Mato Lučić i direktor JP “Putevi Brčko” Miroslav Miškić.

Govoreći o vlastitom utisku, direktor Miškić smatra da do obnove mosta nije došlo zbog pitanja nadležnosti između Brčkog i entiteta o čemu govori sporazum iz 2001. godine.

“Taj most iako se nalazi na teritoriji distrikta po tom sporazumu je u nadležnosti Puteva RS. Ja u konkretnom slučaju mislim da je to i pitanje tzv “visoke politike” , ali mislim da još uvijek porušeni most pruža ružnu sliku o Distriktu uopšte”, naglasio je direktor Miškić.

Direktor Miškić podsjetio je da je projekat izgradnje mosta, po kome bi ona koštala oko 800.000 maraka odavno urađen i da je sada u pitanju samo iznalaženje forme realizacije ovog infrastrukturnog objekta od velikog značaja.

“Tehnički to je za naše preduzeće veoma jednostavan projekat, jer mi na obilaznici pravimo trostruko duže mostove. Neka nam politika obezbjedi preduslove i most će biti veoma brzo završen”, poručio je Miškić.

Stanovnici ovog dijela Posavine, posebno vozači smatraji da je ovaj most trebao davno biti završen. Zbog toga se očekuje da će razgovori vođeni u Banja Luci konačno označiti mnogo aktivniji pristup rješavanju ovog problema i rezultirati izgradnjom mosta.

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img