spot_img
spot_img

У ЈЗУ “Здравствени центар Брчко” примљено 8 љекара

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Данас је у Брчком, у просторијама Дома здравља уприличен пријем за 8 младих љекара који су претходним конкурсом примљени у радни однос са ЈЗУ у Дистрикту. Новозапослени љекари су распоређени на своја радна мјеста, те им је данас први радни дан.

Млади љекари распоређени су на мјеста гдје је било потребе за додатним кадром, односно, уколико је било могућности, на одјељења за којима су изразили посебну жељу. Ових осморо људи одабрано је између 23 пријављена кандидата.

“Ово је један, ја бих то назвао малом свечаношћу, тренутак пријема 8 доктора медицине у ЈЗУ у Брчком. Ми смо и до сада примали докторе медицине, али није се никада десило да у једном дану почиње њих 8 да ради” рекао је Нихад Шибоњић, директор ЈЗУ “Здравствени центар” Брчко дистрикт БиХ.

Опредјељење ове установе је да подмлађује, али и усавршава свој стручни кадар. Тренутно је у ЈЗУ “Здравствени центар” Брчко одобрено 28 специјализација од којих су неке већ почеле.

“У сљедећих 4-5 година ми ћемо имати отприлике двадесетак доктора који ће отићи у пензију. Не знамо да ли ће неко отићи у иностранство, видите и сами каква је ситуација, да одлази кадар, али ја могу рећи још једну вијест – чини ми се да смо ми и доста привлачна установа. Имамо понуде љекара специјалиста који се нуде да дођу овдје да раде из других средина.”

Директор “Здравственог центра” је казао да је одлив кадра у највећој мјери природан, пензионисањем, али се директор брчанске Болнице надовезао информацијом да има и неколико случајева гдје љекари одлазе у иностранство.

“Нисмо ми баш толико ни привлачни ни атрактивни. Имали смо пар специјалиста који су показали интерес. Једног смо примили, међутим, то није посљедица што је овдје тако добро, него што је лоше тамо гдје су они били” рекао је Душан Стокић, директор Болнице Брчко дистрикт БиХ.

Постоје идеје и настојања да се и поред свих проблема повећају плате у здравству, што би била одређена стимулација за младе људе да остају у Брчком. Као искуснији, директор брчанске болнице је и посавјетовао нове колеге.

“Љекар, да би био добар љекар, поред свог оног знања и учења и просјека и свега тога, те вјештина које стиче и учи успут, у току рада мора да задржи оне људске квалитете да их чак развија, да ради на себи и да их усавршава, јер ако немате добру комуникацију са колегама, а са пацијентима посебно, ви нисте добар и комплетан љекар. А мислим да то младим генерацијама фали” рекао је Стокић.

Ови млади и стручни људи, са друге стране, захвални су на прилици да су након завршених студија добили прилику да раде свој посао, као и на топлом пријему од стране старијих колега и колектива.

“Прије свега, ја бих се захвалио генералном директору Нихаду Шибоњићу и осталим колегама. Након завршене конкурсне процедуре, ово је први радни дан. Ово је идеална прилика за младе љекаре да се усавршавају, да стичу нова радна искуства, да имају прилику за специјализацију и за даљи рад” рекао је Аднан Хасановић, љекар.

Неки од данас примљених здравствених радника већ имају радно искуство, а сви су били изузетни студенти. У плану је запошљавање још неколико доктора медицине у Брчком до краја ове године.

 

 

 

 

(brcko.tv)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img