spot_img

U Brčkom počinje Revija malih teatarskih formata

Published:

Kulturna manifestacija “Proljeće u gradu” nastavlja Revijom malih teatarskih formata. Na repertoaru je pet predstava iz BiH, Srbije i Hrvatske, koje se izvode na scenama brčanskog i Doma kulture u Gornjem Rahiću.

Prva repertoarska predstava za tinejdžere “Kočoperitis” Ljubice Ostojić u režiji Gorana Damjanca i produkciji Dječijeg pozorišta RS-a  izvedena je danas za djecu najstarijih uzrasta brčanskih osnovnih škola. Naredne predstave su za odrasle, od kojih izdvajamo komad “Demokratija” u režiji Zijaha Sokolovića i izvedbi Sokolovića i Dražena Šivaka, čija je izvedba na sceni brčanskog Doma kulture u ponedjeljak, 8. maja. Istog dana u Gornjem Rahiću igra NP Tuzla sa komedijom “Državni lopov” u režiji Tomislava Krstića.

U utorak, 9. maja, na repertoaru je predstava “Hor Bečkih dečaka” sa Irfanom Mensurom, Predragom Ejdusom i Bodom Ninkovićem, dok je narednog dana predviđen popularni komad “Taksimetar” Gorana Vojnovića u režiji Matka Raguža i izvedbi zagrebačkog Teatra EXIT. Glumac Milan Gutović če u četvrtak, 11. maja izvesti  monodramu “Ukrađena ličnos'”.

“Sve predstave za odrasle su malog teatarskog formata do tri glumca, sa skromnijom scenografijom, ali izuzetnim tekstovima i umjetničkim kreacijama. Revija okuplja respektabilan skup teatarskih djelatnika velikih imena, stoga se nadam da će brčanska publika to propratiti svojim dolaskom i iskoristiti ovu priliku, da se još više uključi u teatarski život Brčko distrikta. Odlučili smo se za predstave provjerenih teataraskih kuća i glumaca, sa dobrim kritikama, te sam uvjeren da od ove selekcije na ovim prostorima bolje nema”, ističe Jakov Amidžić, šef  Pododjeljenja za sport, kulturu i turizam.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img