U Brčkom održan prvi “Majevica trail”

- Reklama -

U organizaciji biciklističkog kluba Sv. Nikolaj iz Brčkog održana je sportsko rekreativna manifestacja Majevica trejl.

Osnovni cilj ove manifestacije bio je okupiti sve – od amatera do rekreativaca i profesionalaca u atletici i planinarenju pod motom “Žurka je u prirodi”.

- Reklama -

U podmajevičkom selu Gornji Zovik u planinarskom domu Sv. Bernard sportsko-rekreativna manifestacija okupila je oko 150 učesnika koji su bili podijeljeni u tri trkačke discipline.

Pored trkačkog dijela organizatori su se potrudili da cjelodnevni program sadrži različite aktivnosti poput adrenalinskog parka, zip lajna , potraga za blagom kao i zabava u planinarskom domu. Prema riječima Ive Markovića predsjednika planinarskog društva Granaš Brčko distrikta BiH održavanje ovakvih manifestacija od velikog je značaja kako za planinarsko društvo tako i za razvoj planinarskih sportova.

Majevica trejl okupila je učesnike kako iz Distrikta tako i iz ostatka zemlje ali i regiona. Svi oni ističu da je primarni cilj njihovog dolaska na ovaj događaj isključivo upoznavanje i druženje, ali i prigodne nagrade za najbolje trkače.

Pored biciklističkog kluba Sv. Nikolaj u organizaciji ovog događaja učestvovali su Civilna zaštita Brčko distrikta i Klub terenaca 4×4 a veliku podršku pružila je i Vlada Brčko distrikta.

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime