U Brčkom odigran "Ženski vremeplov": Međuškolska i međugradska saradnja u humanosti - nula49.com
spot_img
spot_img

U Brčkom odigran “Ženski vremeplov”: Međuškolska i međugradska saradnja u humanosti

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У петак је у брчанском Дому културе изведена сјајна дјечја предства под називом „Женски времеплов“. Представу су извели ученици Прве основне школе у сарадњи са ученицима Основне школе Петар Петровић Његош из Источног Сарајева.

Прва мјешовита група представу је извела прошле седмице у Источном Сарајеву и то у хуманитарне сврхе како би прикупили што више новца за лијечење свог друга Милоша Божовића, некада ученика Основне школе Петар Петровић Његош.

Представа је изведена је у оквиру обиљежавања 23-годишњице постојања Брчко дистрикта. Сала Дома културе у Брчком синоћ је била препуна. Овакав пројекат међушколске и међуградске сарадње до сада није виђен у Брчко дистрикту. Четири храбре наставнице српског језика и књижевности из Брчког и Источног Сарајева ухватиле су се у коштац са свим изазовима, од писања текста, преко рада са ученицима до организације и реализације самог пројекта, а све у жељи да побољшају квалитет нашег образовања.

Несебичност ових жена је за сваку похвалу. Њихов подухват је доказ да још увијек постоје људи који свој посао сматрају узвишеним. Овакви наставници и њихова дјела примјер су племенитости наставничког позива и требало би да буду понос образовним институцијама које заступају.

На жалост, нико од представника брчанског Одјељења за образовање није се одазвао позиву, изузев представника Педагошке институције.

То не спрјечава ове храбре жене да са својим креативним ученицима наставе са радом.

У току су преговори да се ова представа почетком априла одигра у Бијељини, али и да се понови у Брчком и то у хуманитарне сврхе. Наставнице се надају да ће пронаћи добре људе који би финансирали превоз ученика из Источног Сарајева.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img