spot_img
spot_img

U Brčkom odigran “Ženski vremeplov”: Međuškolska i međugradska saradnja u humanosti

Published:

spot_img

U petak je u brčanskom Domu kulture izvedena sjajna dječja predstva pod nazivom „Ženski vremeplov“. Predstavu su izveli učenici Prve osnovne škole u saradnji sa učenicima Osnovne škole Petar Petrović Njegoš iz Istočnog Sarajeva.

Prva mješovita grupa predstavu je izvela prošle sedmice u Istočnom Sarajevu i to u humanitarne svrhe kako bi prikupili što više novca za liječenje svog druga Miloša Božovića, nekada učenika Osnovne škole Petar Petrović Njegoš.

Predstava je izvedena je u okviru obilježavanja 23-godišnjice postojanja Brčko distrikta. Sala Doma kulture u Brčkom sinoć je bila prepuna. Ovakav projekat međuškolske i međugradske saradnje do sada nije viđen u Brčko distriktu. Četiri hrabre nastavnice srpskog jezika i književnosti iz Brčkog i Istočnog Sarajeva uhvatile su se u koštac sa svim izazovima, od pisanja teksta, preko rada sa učenicima do organizacije i realizacije samog projekta, a sve u želji da poboljšaju kvalitet našeg obrazovanja.

Nesebičnost ovih žena je za svaku pohvalu. Njihov poduhvat je dokaz da još uvijek postoje ljudi koji svoj posao smatraju uzvišenim. Ovakvi nastavnici i njihova djela primjer su plemenitosti nastavničkog poziva i trebalo bi da budu ponos obrazovnim institucijama koje zastupaju.

Na žalost, niko od predstavnika brčanskog Odjeljenja za obrazovanje nije se odazvao pozivu, izuzev predstavnika Pedagoške institucije.

To ne sprječava ove hrabre žene da sa svojim kreativnim učenicima nastave sa radom.

U toku su pregovori da se ova predstava početkom aprila odigra u Bijeljini, ali i da se ponovi u Brčkom i to u humanitarne svrhe. Nastavnice se nadaju da će pronaći dobre ljude koji bi finansirali prevoz učenika iz Istočnog Sarajeva.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img