spot_img
spot_img

У Брчком обиљежена Европска седмица спорта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Поводом Европске седмице спорта која се ове године обиљежава под слоганом „BE ACTIVE“ градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и министарка цивилних послова БиХ Анкица Гудељевић посјетили су на градском тргу у Брчком изложбу спортских реквизита и спортске опреме познатих свјетских асова коју је уприличио амбасадор спорта БиХ у Бриселу, Борис Врховац.

Између осталог, грађани су могли да виде опроштајни дрес Марадоне, дресове врхунских спортиста Месија и Роналда, комплетну опрему Новака Ђоковића итд.

Градоначелник Синиша Милић захвалио се министарки Гудељевић на посјети и свима који су учествовали у органиацији манифестације Европска семдица спорта.

„На овај начин промовишемо спорт и здрав живот. Видјели смо врхунску изложбу спортских реквизита који припадају звијездама различитих врста спорта и сигуран сам да ће изложба привући пажњу наших суграђана. Ако кроз ову активност будемо иједно дијете одвојили од рачунара и онога што је бољка савременог доба и усмјерили га на бављење спортом, мислим да смо направили добар резултат“, рекао је Милић.

Министарка Гудељевић изразила је задовољство због прве службене посјете Брчко дистрикту.

„Није могао бити љепши повод посјете него Европска семдица спорта. То је кампања коју Европска унија ради већ дужи низ година и ове године први пут смо у Брчком.

Сврха је да се обратимо младима, али и свима који се не баве спортом и да апелујемо да се окрену спорту и постану активни као што и сам слоган кампање каже“, додала је Гудељевић.

Амбасадор спорта БиХ у Бриселу Борис Врховац, аутор изложбе рекао је да је у Брчком изложио само мали дио своје богате колекције и истакао да се један дио поставке налази у Бања Луци.

„Требало ми је доста времена да прикупим овакве експонате у виду спортске опреме и реквизита великих спортских асова. Осим времена треба пуно и љубави према овом хобију као и упорности јер сам знао чекати и по неколико часова да дођем на ред за потпис неке велике спортске звијезде“, закључио је Врховац и додао да му је жеља да отвори музеј спорта у свом родном граду Бања Луци.

Дио данашње манифестације били су и локални спортски клубови КК „Лавови“ Брчко, КБВ „Јединство Брчко“, Стонотениски клуб „СОКОЛ“, КМФ „Шампион“, Одбојкашки клуб „Лами“ и Бициклистички клуб „Свети Николај“.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и његов замјеник Анто Домић раније су у Градској вијећници примили у службену посјету министарку цивилних послова Анкицу Гудељевић.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img