spot_img
spot_img

У Брчком обиљежен Свјетски дан доктора породичне медицине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У организацији Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко дистрикта БиХ, Удружења доктора породичне медицине и сарадњи Удружења „Медицинар“ данас је на Тргу младих у Брчком обиљежен Свјетски дан доктора породичне медицине уз слоган „Градимо будућност с породичним докторима“.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге Сеад Шадић казао је да је Свјетски дан доктора породичне медицине значајан и за Дистрикт.

„Евидентно је да Одјељење за здравство и остале услуге и Влада мора у будућности чинити још веће напоре како би се обезбиједио простор за рад доктора породичне медицине, опрема као и кадар. Ми смо за ову годину као Одјељење то већ урадили доносећи рјешења о већем броју лица која могу да иду на специјализацију, а ријеч је о 30 специјализација. То је податак који нас охрабрује јер је ријеч о лицима који ће се након специјализације ставити на располагање нашој локалној заједници. Ми као заједница морамо подржавати докторе породичне медицине и имати континуитет обиљежавања оваквих значајних датума“, казао је Шадић.

Прим. др Максида Јашаревић, специјалиста породичне медицине и предсједница Удружења доктора породичне медицине Брчко дистрикт БиХ, казала је да је данас посебна прилика како би се указало на кључну улогу коју носи доктор породичне медицине у здравственом систему.

„Ми смо прва и основна карика у здравственом систему здравствене заштите и то смо показали и у току претходне године када су породични доктори први стали у одбрану и борбу против пандемије корона вируса и све своје људске капацитете, техничке и материјалне, просторне, усмјерили смо на приоритет за рјешавање COVID пандемије. Треба одати признање свим колегама који раде, укључујући и наше сестре и техничаре, без којих тимски рад не би могао да постоји. Данашња акција симболизује и повратак на нормални рад и метод гдје ћемо више причати о вакцинацијама, истинама и заблудама око вакцинације и промовисати имунизацију“, казала је Јашаревић.

У оквиру обиљежавања Свјетског дана доктора породичне медицине организовано је и бесплатно мјерење шећера у крви и притиска.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img