spot_img
spot_img

У Брчком јубиларни Међународни турнир „10. Буллс Цуп 2022”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић данас је заједно с представницима „Балкан пројекта“ најавио јубиларно одржавање Међународног турнира „10. Bulls Cup 2022” у Дистрикту за узрасте од 9 до 12 година на којем ће учествовати 1.200 учесника и 75 екипа из БиХ, Србије, Хрватске, Аустрије, Румуније и Сјеверне Македоније.

Градоначелник је казао да се ради о значајном спортском догађају и нагласио да ће Влада наставити и у будућности пружати подршку овом турниру.

„Учесници ће имати прилику да се уз припремљен програм на Тргу младих у суботу у 19.30 часова друже и боље упознају. Такође, биће присутни и представници Црвене звијезде, Динама, Жељезничара из Сарајева и представници из других важних фудбалских клубова. На крају сви присутни имаће прилику пратити на Тргу и финале Лиге шампиона. На турниру биће укључени и наши подмлаци који ће показати све оно што су учили на тренинзима. Засигурно се ради о значајном догађају за Дистрикт и наставићемо с пружањем подршке. Турнир ће, такође, имати важну улогу и у туристичкој понуди Дистрикта”, казао је Кадрић.

Представник „Балкан пројекта“ Никола Шаркановић захвалио се граду и градоначелнику на пруженој подршци и што су препознали квалитетну причу.

„Поред такмичења на Тргу младих послаћемо и позитивне поруке граду и грађанима и показати значајност дружења с особама из различитих држава, градова, вјера и нација и показаћемо и важност одгајања младих у спортском духу”, истакао је Шаркановић.

Александер Раковиц, представник „Балкан пројекта“, казао је да је главни циљ турнира едукација младих кроз фудбал.

„Ми хоћемо да кроз фудбал и турнире спојимо малишане различитих вјера, нација из различитих градова и држава и да их одгојимо за бољи свијет, за бољи живот у

будућности. Надам се да ће доћи и многи грађани Дистрикта да заједно то подржимо”, казао је Раковиц.

Традиционални међународни фудбалски турнир одржаће се 28. и 29. маја на фудбалским теренима ФК „Избор“, Поточари–Брчко и Доњи Рахић. Турнир ће бити одигран у пет старосних категорија 2010, 2011, 2012, 2013. и 2014. годиште.

Champions Trophy је јединствена свјетска организација за младе фудбалере одобрена од УЕФА-е која омогућава велики међународни формат фудбалских такмичења по цијелој Европи и свијету у узрасту од 9 до 12 година.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img