spot_img

Tuča u centru Brčkog, jedno lice povrijeđeno

Published:

- Advertisement -

I ovog ponedeljka, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, donosimo vam pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježeno je jedno krivično djelo i to “Laka tjelesna povreda” iz člana 170. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Navedeni događaj Policiji je prijavljen dana 18.02.2023. godine u 03.15 sati da je jedno lice povrijeđeno u tuči u ulici Bosne Srebrene, te da se nalazi u Službi hitne medicinske pomoći. Odmah nakon prijave policijski službenici su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i utvrdili da postoji osnov sumnje da je počinjeno navedeno krivično djelo, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira, te je isti protekao mirno.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda nije bilo ni saobraćajnih nezgoda.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 26 vozača i vozila. Od toga 16 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, pet vozača koji su vozilima upravljali u vrijeme trajanja zabrane upravljanja, dva koji su upravljali neregistrovanim vozilima, jedan koji je vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jedan jer je upravljao vozilom bez potvrde o poznavanju propisa i jedan koji je upravljao vozilom uz nepropisno smješten teret.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img