“Trojka iz bloka” u subotu u Brčkom!

Karneval sporta, humanosti i zabave po treći put dolazi uz Brčko! Takmičenje u brzom šutiranju trojki održaće se u subotu, 10. Avgusta , od 19 časova na Trgu mladih!

I ove godine Brčko će imati priliku da pokaže humanost kroz sport i zabavu. „Trojka iz bloka“ dolazi u naš grad uz veliku podršku ponosnih sponzora, donatora i tehničkih sponzora – dobrih ljudi koji se trude i brinu o svojim ugroženim komšijama.

Akcija humanitarne organizacije Srbi za Srbe održaće se u centru grada, na Trgu mladih u subotu, 10. avgusta od 19 časova.

Trojka iz bloka je sportsko-humanitarni projekat HO „Srbi za Srbe“ pokrenut 2012. godine. Akcija je dobila podršku Košarkaškog saveza Srbije, kao i mnogih javnih ličnosti poput Dejana Bodiroge, Novice Veličkovića, Saše Starovića, Danila Ikodinovića, Boška Ćirkovića Škaba, rep grupe THC la Familija, Nemanje Blažića Trikija, Dejana Savića…

Podsjećamo, rezultat prve „Trojke iz bloka“ održane u Brčkom bila je kupovina traktora za devetočlanu porodicu Božić. Otac porodice, Anđelko, sam podiže čak osmoro djece i to Sretena (25 godina), Anđelku (22), Ružicu (20), Petra (18), Zorana (17), Žarka (16), Đukicu (15) i Đorđa (15).

Prošle godine, zahvaljujući drugoj “Trojci iz bloka”, zajedno smo uredili kuću za porodicu Novak – samohranu majku Dajanu i njeno petoro dece. Ilija (13), Nađa (9), Davor (7), Aleksej (3) i Nikodima (1) žive sa mamom i bakom nadomak Brčkog u Brezovom polju, sada u renoviranoj kući, sa novim krevetima i radnim stolovima za djecu, kao i uređenim kupatilima. Takođe, podaščan je krov na spratu kuće i urađeni novi oluci, te zamjenjena kompletna stolarija na kući, uređeno je kupatilo u prizemlju, riješen problem vlage i ugrađeni novi lavabo i bojler.

„Trojka iz bloka“ je do sada održana u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Kanadi, Kataru i SAD-u. U Brčko dolazi treći put i već je postala tradicija.

Pravila su jednostavna – dolaskom na turnir, prijavom za takmičenje, donacijom, sponzorstvom ili tehničkim sponzorstvom, pomažete prikupljanje neophodnih sredstava za pomoć socijalno ugroženim višedjetnim porodicama.

Prijava za takmičenje u brzom šutiranju trojki je simbolična donacija u iznosu od 5 KM, a prijavljuje se na licu mjesta, pred početak turnira. Svojim prijavama direktno pomažete ugrožene porodice, jer svi prihodi idu direktno u humanitarne svrhe.

Sam turnir nema mnogo pravila i zaista je samo bitno učestvovati. Pobjednici su mališani koje zajedno pomažemo i svaka pomoć, svaka šutnuta trojka je nova velika pobjeda jer će naše dobročinstvo roditi bezbroj osmijeha.

Dobrodošli su svi od 3 do 103, šutira se sa 3 pozicije, 5 lopti na svakoj poziciji i 40 sekundi za šutiranje.

Dođite da se družimo i pokažemo humanost!

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime