Трка за живот: 101 пакетић за најмлађе

Удружење младих “Трка за живот” и ове године обезбиједило је новогодишње пактиће за дјецу из породица лошијег материјалног стања.

Тако су пакетићима обрадовали сто једног малишана. Подјела је организована у сали Омладинског центра.

Међи њима је био и Изет Муратовић. Пакетићу се каже много обрадовао.


“Слаткише ћу подијелити са својом браћом. И они ће им се обрадовати, баш као и ја”, каже Изет.

- Реклама -

“Ово је диван гест. Хвала много удружењу “Трка за живот” што моју дјецу сваке године обрадују новогодишњим пакетићима, јер им то не би могли да приуштимо супруг и ја”, каже Енеса Османовић, мајка шесторо малољетне дјеце.

Предсједник удружења Боро Илић рекао је да су новогдишње пакетиће обезбиједили захваљујући њиховом донатору “Нестро групи”.

“Они су финансирали куповину свих пакетића и све што је било потребно да реализујемо нашу акцију “Један слаткиш враћа осмијех”, коју организујемо већ пету годину за редом, каже Илић.


Он је напоменуо да је одабир дјеце извршио Центар за социјални рад, са којим имају дугогодишњу сарадњу, те да ће од новца који су добили од градоначелника такође купити новогодишње пакетиће.

Новогодишњим пакетићима обрадовали су и дјецу са посебним потребама, као и малишане у хранитељским породицама. Помоћ у реализацији хуманитарне акције “Један слаткиш враћа осмијех”, удружењу су пружили чланови Асоцијације средњошколаца из Брчког.

Подјели пакетића претходила је дјечија представа “Алиса у земљи чуда”, за шта су били задужени малишани глумачке секције Полиглота Института.


(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime